Twingly statistik

torsdag 5 april 2007

Fredrik Reinfeldt är ju ingen sill-kille

Vår käre statsminister, Fredrik ”Blue Baby” Reinfeldt, har hamnat i ett lätt blåsväder sedan tidningarna skrivit om att han inte ville äta salt sill med löksås. Det var vad som stod på menyn när han besökte sjukhuset i Oskarshamn, men hans värdar såg till att han fick käk från en flottare restaurang i stan.
Det var nu inte Reinfeldts fel, utan hans värdar vid besöket som trodde att det inte skulle passa med sjukhusmaten till statsministern.
Men Reinfeldt får väl ändå skylla sig själv lite grand. Är man ledare för Sveriges största högerparti förväntas man kanske inte gilla populasens mat. Högerpartiets ledare förväntas nog vilja smörja kråset med lyxigare saker.
En gång höger, alltid höger, eller?
Nåja, det mest märkliga med hela denna ståry är, att man serverar något som heter stekt salt sill i Oskarshamn.
I den staden heter det stekt strömming och inget annat.
Tro mig, jag vet en hel del om hur snacket går där.

Jah Hollis

2 kommentarer:

Anonym sa...

För mig får en stadsminister specialbeställa rysk kaviar till alla sina luncher(betala själv), om han nu tycker det är bra mat. Eller kanske en diet på fiskbullar varje dag. Det skiter jag högaktningsfullt i, bara han gör sitt jobb på bästa sätt.

Det borde resten av befolkningen göra med!
Orolig och påpekande kan man bli när han/hon drar i sig en kvarter till fikat alá Boris!

Men nu var det ju inte ens statsministern som beställde något utan lismande småhövdingar. De kan man ge en aning smisk för att de smörjer folk på skattebetalarnas bekostnad.

Jah Hollis sa...

Men ser du, min anonyme vän. Alla resonerar inte som du. Reinfeldt får nog passa sig så att han, av egen eller andras kraft, inte uppfattas för alltför fisförnäm. Det kommer ett nytt val då folk ska döma honom efter hur han betett sig.
Sedan heter det ju inte ”stadsminister”. Minister över vilken stad…? ;-)