Twingly statistik

torsdag 12 april 2007

Malmös underbaraste skivaffär slår igen


Det har sagts rätt länge nu: handeln med musik inspelad på skivor, som vi känner den, är på väg att dö ut. Inte bara själva skivan utan även skivaffärerna.
Näthandeln håller på att konkurrera ut skivaffärerna och skivindustrin blir mer och mer stordrift. Villkoren för de små, specialiserade butikerna har blivit stenhårda.
Det finns förvisso de som inte tror på den här teorin, men nu slår i alla fall skivaffärsdöden till precis i mitt närområde.
Min gamla favoritbutik, Jukebox (bilden ovan), i Malmö klarar inte längre de ekonomiska realiteterna.
Efter 22 år kommer Pelle och Hasse att överlåta affären till någon annan och det är inte troligt att köparen fortsätter med skivförsäljning.
Därmed blir Värnhemstorget i Malmö en attraktion fattigare, och det torget behöver verkligen alla attraktioner det kan få.
Vi skivköpare förlorar en fast punkt i tillvaron, en plats där man kunde få fantastiska tips om ny (och gammal) musik och där man kunde hamna i livliga diskussioner både med kunder och personal.
Och där man som bonus då och då, på de få kvadratmeterna ledig golvyta, kunde höra band och soloartister som Will Oldham spela live.
Vem ska man prata med när man handlar på nätet?
Vila i frid Jukebox.

Jah Hollis

1 kommentar:

Ankan sa...

Du kan prata med mig Mr Hollis (över nätet!)!

Jag har å andra sidan inte köpt en skiva i butik på år och dar. På gott och ont...