Twingly statistik

lördag 14 april 2007

Vad gör man när grannar förpestar livet?

Jag bor i en hyfsat lugn, om än inte särskilt välbärgad, del av Malmö. Största problemen är väl att det är rätt mycket trafik och att det gör att luften inte är så hälsosam. Här kan vara rätt skräpigt och ostädat och det förekommer väl en del våld och kriminalitet.
Men i stort har vi väl ungefär samma problem som hela stan dras med.
Även om segregationen i Malmö är välkänd.
Dock har vi, just i kvarteret där jag bor, problem med med ett antal människor som beter sig enormt störigt mot sin omgivning. De har gjort det sedan de flyttade hit och trots mängder av klagomål har det egentligen inte hänt något.
Deras hyresvärd verkar inte bry sig och polisen har bara blandat sig i när saker och ting har urartat. Många boende har tappat tålamodet och helt enkelt flyttat (nu är det inte längre något direkt problem eftersom det är bostadsbrist i Malmö och det dessutom står danskar på kö för att få flytta hit).
Det märkliga är, att de här människorna verkar sätta en ära i att bete sig så avigt man bara kan mot sin omgivning. Man tycks vilja visa att man skiter i alla regler som finns för att underlätta samlevnaden.
Vad är det då för problem det handlar om: Jo det är ett väldigt gapande och skrikande och framför allt tutande med bilar, alla tider på dygnet. Det är nerskräpning och allmän förstörelse av miljön.
Just i detta ögonblick, när jag skriver detta står det någon här nere och tutar med bilen så det ekar mellan husväggarna. Att lyfta på ändan och gå och ringa på en porttelefon ingår visst inte i repertoaren hos dessa människor och deras uppsjö av vänner och släktingar.
Den som dristar sig till att påpeka detta ska ha på käften, får saker kastade på sina fönster eller ”ska dö”.
Jag har själv råkat ut för alltihop.
Hela beteendet är helt obegripligt. Jag är inte ensam om att tycka det, men vart ska vi vända oss för att få hjälp?

Jah Hollis

PS. Det finns naturligtvis fördelar med att bo här. Annars hade nog även jag flyttat för länge sedan. DS:

2 kommentarer:

Ankan sa...

Du/Vi, kan inte vända oss någonstans. Gnäller man offentligt på invandrare är man rasist. Fördomar har vi ju alla, mer eller mindre. Tyvärr, som du nämner, verkar vissa grupper göra allt för att bättra på dessa fördomar.

Jah Hollis sa...

Problemet tycks ju vara välkänt, men ingen vill gärna vara med och diskutera det. Man ska tydligen tiga och lida.