Twingly statistik

måndag 16 april 2007

Charlie Parr, Bob Dylan och Spam

I mitt förra inlägg berättade jag om den amerikanske musikern Charlie Parr som en arbetskamrat hjälpte mig att upptäcka. Och, som jag skrev, är Charlie Parr inte endast en utomordentlig musiker, det finns en hel del kuriosa kring honom.
Han är född i Minnesota, en amerikansk stat som även givit musikvärlden Bob Dylan, Prince, The Replacements och Hüsker Dü för att nämna några.
Minnesota är också platsen där filmen Fargo utspelar sig, den där folk säger ”Ja!” i stället för ”Yes!”, eftersom det bor många med skandinaviskt påbrå där.
Charlie Parr kommer från en stad i Minnesota som heter Austin, men han har omlokaliserat sin bas till Duluth, Bob Dylans födelsestad.
Han medverkar för övrigt på en av de Duluth does Dylan-plattor som kommit ut.
Charlie Parrs födelsestad, Austin, är också lite speciell. Den kallas Spamtown USA eftersom den välkända köttkonserven Spam tillverkas där. Man har till och med ett eget Spam-museum.

Jah Hollis

PS. När man ser Spams egen hemsida undrar man egentligen vad dom stoppar i burkarna. På min dator låter det som om de medverkande tagit någon form av droger. Och i Monty Python-klippet: Är inte Eric Idle förvånansvärt lik Pete Doherty? DS.

Inga kommentarer: