Twingly statistik

onsdag 11 april 2007

En utdöende morgontidning dimper ner

Precis när jag trodde det var färdigbloggat och dags att få en nödvändig skönhetssömn dimper morgontidningen ner genom brevlådan. Jag är en av de där gamlingarna som fortfarande håller mig med en prenumererad morgontidning och ska man tyda tecknen rätt är man väl en utdöende art.
På förstasidan presenteras en förfärlig historia: polisen misstänker att en minderårig pojke vådtagits som straff för att han vägrat stjäla i ett varuhus i Malmö. Har polisen rätt är det något riktigt förfärligt som hänt.
Det är obegripligt att någon över huvud taget skulle kunna behandla ett barn på ett sådant sätt. Hur planteras sådana saker i huvudet på någon människa, hur kan man bara få idén att göra något sådant?
På den mera ljusa(?) sidan skriver Sydsvenskan om My Chemical Romances konsert i Malmö och har en intervju med bandets sångare. Inte för att jag fattar vad man ser (eller hör) hos det bandet som gör att det, snabbt, säljer ut en konsert i den rätt rymliga Baltiska Hallen.
Hur som helst är både konsertrecensionen och intervjun, skrivna av Sveriges kanske bäste rockjournalist, Håkan Engström, mycket läsvärda.
Se där vad en morgontidning som man betalar för kan ge.

Jah Hollis

Inga kommentarer: