Twingly statistik

fredag 13 april 2007

Mytiska platser i tillvaron: 1. Tvättstugan

Jag har ägnat kvällen åt att tvätta. Normalt är det torsdagen som är tvättdag, men sedan Filmklubben bildades har det blivit lite tajt med tiden ibland eftersom torsdagkvällen blivit filmkväll.
Så eftersom vi såg den utmärkta Red Road i går redan vid 18.30 (det var ljust både när vi gick in på och ut från bion) flyttade jag min tvättid till i kväll.
Och det är lugnt att tvätta en fredagskväll. Jag har faktiskt inte mött en människa på mina turer ner till tvättstugan och upp till lägenheten igen.
Dock kan man inte låta bli att fundera lite över denna mytiska plats som bland annat tycks leda till mängder av konflikter.
Det är kanske inte så märkligt; vi har väl svårt att tolka gemensamma regler på samma vis och har olika syn på hur gemensamma utrymmen ska skötas.
Ett mysterium är i alla fall alla överblivna kläder som samlas, både i tvättstuga och torkrum. Tröjor och strumpor, och kallingar och diverse plagg som ingen tycks sakna.
I vårt torkrum har det de senaste gångerna jag tvättat legat en liten rund matta. Den hängde först på tork, men nu ligger den på golvet.
”Hej, den där mattan jag tvättade och sedan hängde upp på tork! V-a-r-t kan den ha tagit vägen?!”
Märkligt.

Jah Hollis

Inga kommentarer: