Twingly statistik

lördag 14 april 2007

Att vakna till sådana ljuvliga dofter

I dag vaknade jag efter att ha sovit sammanhängande och vad som kändes som välbehövligt länge. Och jag kände genast en underbar doft som trängde ända in i sovrummet.
Den var svårplacerad, men min första association var lasagne, eller möjligen moussaka. En snabb slutsats kunde jag i alla fall dra, även om jag var nyvaken: doften kunde inte komma från min lägenhet.
När jag sedan närmade mig ytterdörren förstod jag att den kom utifrån trappan och att jag kunde avskriva mina första spekulationer om ursprunget.
Väl ute i trappan slog dofterna mot mig med full kraft och jag fattade genast misstankar om att mina pakistanska grannar ett par våningar upp var igång med att laga mat.
Jag har känt fantastiska dofter komma därifrån förr och de är så lockande att man får lust att gå upp, ringa på och be att få ett smakprov.
Men det gör man ju inte, utan man när i stället en lust att gå på pakistansk restaurang.
Men om det finns någon sådan i Malmö vet jag inte. Jag har inte lyckats hitta någon.
Någon annan som har det, kanske?
Man kanske får ta tåget över sundet till Dronningens by för att hitta en.

Jah Hollis

2 kommentarer:

Ankan sa...

Det är vid sådana tillfällen man önskar att man var lite mer "kontinental", och inte så "svennig". Bjuda in sig själv liksom. Vem vet, de kanske uppskattar lite sällskap? Tillomed jag blir hungrig. Jag e iofs. alltid hungrig. Och törstig...

Jah Hollis sa...

Man kan ju se till att man stöter ihop med dom i trappan och tala om att man gillar dofterna som kommer ut från deras lägenhet. Lite feg är man allt i sådana lägen.