Twingly statistik

måndag 2 april 2007

Varför är religiösa så kåta på att döda?

Har man sett eller läst nyheter de senaste dagarna kan man knappast undgått att se den: bilden på den iranske unge mannen som håller skylten med texten ”15 British agressors must be executed” (jo, aggressors är felstavat på skylten).
Den unge mannen med skylten syftar givetvis på de 15 britter från brittiska flottan som Iran gripit och anklagar för att ha varit inne på iranskt vatten.
Hans religiösa tillhörighet nämns egentligen inte, men han benämns som militant och demonstrationen han deltog i är med största säkerhet sanktionerad av iranska staten.
Detta, plus att han så gärna och raskt vill ta livet av folk han egentligen inte vet ett dugg om, gör att jag är beredd att sätta en slant på att det är en kille som anser sig vara djupt religiös.
En kille som anser att han har gud på sin sida.
Jag har aldrig förstått att de, som anser sig vara guds äkta tjänare, är så kåta att ta livet av människor. Människor som väl är skapade av gud som denne guds avbild, eller? Är det inte det de säger?
De finns en obehaglig dödskult kopplad till den här militanta religionen. Det är något sjukt över det, eftersom en djupt religiös människa tvärtom borde värna människolivet och vara förlåtande och förstående.
Det går inte ihop, att vara äkta religiös och vilja ta livet av folk.
Vill man det, är religionen bara en fernissa som täcker över en rutten livsfilosofi.

Jah Hollis

Inga kommentarer: