Twingly statistik

torsdag 26 april 2007

Talibanerna förnekar sig inte - Gud jublar?

Nu kablas nyheten att en 12-årig pojke, en talibansk ”gudskrigare”, i Afghanistan fått ”äran” att skära halsen av en man som ”spionerat för Amerika”.
Det hela filmades och filmen (tänk efter innan ni tittar, detta är på riktigt!) finns naturligtvis redan på Youtube.
Man kan inte hitta en bättre propagandafilm mot religionen.
Här finns allt: fanatism, dödskult, kvinnor som inte får visa sina ansikten, män (och kvinnor) som jublar och prisar gud när den lille gudskrigaren skär halsen av mannen.
Det är inte underligt att ledare inom islam nu tar avstånd från det vi kan se på filmen. Det är för magstarkt även för dom och det ger naturligtvis islam ett ännu sämre rykte.
Märk dock att det man tycks ogilla mest är, att det är en 12-åring som får utföra avrättningen.
Avrättningen i sig kan tydligen passera i många gudstrognas ögon.
Tänk vad glad Gud måste vara i sin himmel.

Jah Hollis


13 kommentarer:

Anonym sa...

Snart i en förort nära dig. Sverige ska islamiseras.

Jah Hollis sa...

Vi har inga förorter här, så det är lugnt.

Sånger från nedre botten sa...

Anonym ser spöken, taskig sponken där du bor eller?

Jah, betänk nu att du snackar om människor från ett land som i princip har varit i krig sedan 1978. Hur tror du att din skalle skulle resonera i det läget? Förmodligen skulle du, likt en del av rösterna, tycka att det sviniga låg i just att låta en 12-åring skära huvudet av nån.

Skuncke sa...

Ja, med de ensamma flyktingbarnen i färskt minne så är det lätt att konstatera vad vi svennar har att vänta.

Jah Hollis sa...

Sfnb: Det som stör mig är, att det är folk som anser sig företräda gud på jorden som resonerar så. Jag fattar inte att religiösa människor kan tycka att det är OK att ta livet av människor, som väl är guds skapelser, eller? Sedan fattar jag väl att kriget gör att folk får andra perspektiv på saker och ting.

Skuncke: Sorry, men jag fattar inte ditt resonemang.

Sånger från nedre botten sa...

Klart som fan att det är störande. Samtidigt är de lika representativa för islam som nån tokig kristen fundamentalistisk sekt i staterna är representativa för kristendomen.

Anonym sa...

Jag läser arabiska vi Göteborgs Universitet och bara för det inte står att de fördömer avrättningen så tar du det för givet att det inte förekommer några sådana kommentarer. Hela ditt inlägg bygger på fördomar och ovetenskap och om du bara kollar på Al Jazeera som nu finns på engelska ska du se att de visst förekommer kommentarer mot avrättningen.

Anonym sa...

här i DN om du inte läst artikeln:
Islam tillåter inte några halshuggningar. Talibanerna sprider en vrångbild av islam över världen. Vi fördömer det här, säger han.

Är det inte mot avrättningen så vet jag inte vad.

Jah Hollis sa...

Snälla Johan, jag hoppas du inte läser arabiska lika illa som du läser svenska.
Jag skrev i ”mångas” ögon. Det betyder inte allas om du inte fattat det. Det är klart att jag har läst artikeln jag har länkat till (men det hade visst inte du innan du skrev ditt första inlägg).
Kom inte dragande med det där gamla ”fördomar och ovetskap”.
Det är du som har fördomar, eller snarare förutfattade meningar, om du uttalar dig på det viset.
Man kan ju också konstatera att i många religioner säger man på ett sätt (halshuggningar är fel till exempel) men handlar på ett annat sätt (halshugger folk i alla fall).

Anonym sa...

Jag tror att det Skuncke vill ha sagt att det bland dessa ensamma "flyktingbarn" kan döljas individer som begått liknande handlingar. Att det sedan spårar ur när dessa ska blandas in i det svenska samhället är väl knappast förvånande?

Säkraste sättet är att INTE ta emot några alls, då slipper vi så otroligt mycket skit i samhället som vi idag matas med varje dag i medierna.

Ankan sa...

Klart vi ska ta emot flyktingar. Allra helst barn, är det några som är anpassningsbara är det ju barn.

Sånger från nedre botten sa...

Grattis Jah, nu har du dragit igång en sån där skön evighetsdebatt med dom som sitter och googlar på "muslimer" och "islam" hela dagarna.

Silence Is a Rythm To.

Jah Hollis sa...

Sfnb: Jo, jag förstår att det är ett getingbo. Roger Waters, tro det eller ej, har ett och annat att lära dom här människorna.