Twingly statistik

torsdag 12 april 2007

Är lagen i Champions League engelska?

I England verkar man nu pösa över av nationell glädje för att man lyckats få med tre av sina fotbollsklubbar i semifinalerna av Champions League.
Det är stort, förvisso.
Det kommer vi svenskar aldrig att få uppleva.
Men hur engelska är egentligen de här tre lagen, frånsett då att de spelar i det engelska ligasystemet? Jo långt mycket mer än hälften av de engelska semifinalklubbarnas spelare är födda i andra länder än England.
De engelskfödda är i en (om man kan säga så?) förkrossande minortitet.
Kanske kunde det få den mer inkrökta delen av fotbollspubliken att tänka efter lite. Fotbollens värld är inte begränsad till länder eller folk och det är bara vart fjärde år (OK vi har EM också) som vi har verklig anledning att bli lite fotbollsnationalistiska.
Eller hur?

Jah Hollis

3 kommentarer:

Ankan sa...

Jag tycker väl att ett lag skall bestå till största delen av inhemska spelare. Å andra sidan, om det höjer kvaliten på ligan... Jag menar, allsvenskan är före Finland, men efter de andra två grannländerna. Men det skulle ju inte bli så allSVENSKT. Lite knepigt "äre".

Jah Hollis sa...

Jo, det handlar ju om engelska klubbar (som jag skriver om). Men lagen i sig är ju en internationell samling. Antar att det inte går, eller att någon egentligen vill, vrida tillbaka klockan och införa hårdare begränsningar. Att till exempel Irland överhuvudtaget kan få ihop ett landslag i fotboll kan de ju tacka England, där nästan alla deras spelare spelar, för.

Ankan sa...

Ah, england. Tänkte inte på det. My bad. (Men i Sverige vore det kanske bra?!)