Twingly statistik

onsdag 11 april 2007

Var är musiken som greppar tag i mig?

Jag sitter här i natten och lyssnar igenom diverse skivor jag fått med tidningar jag köper och prenumererar på. Det är naturligtvis en massa smakprov från nyutkomna plattor som hyllas i dessa tidningar och som väl ska ge lust att köpa dessa plattor.
Möjligen är jag inte på rätt humör, möjligen har jag inte tålamodet som krävs, men det mesta låter så sövande att man kan gäspa käkarna ur led.
Var finns låtarna som hoppar upp och greppar tag om strupen och säger: här har du något att sätta tänderna i?
Det kan hända att urvalet på de här skivorna inte är det mest spännande de här artisterna har att erbjuda (och det finns undantag som The Hold Steady, Tinariwen och Rilo Kiley för att nämna något positivt i alla fall) men; det är mycket plinkande och plonkande på klaviaturer och tradigt knäppande på gitarrer.
Röster som är så tillbakalutade att man håller på att falla av stolen. The Pierces låt Boring sammanfattar det hela alltför väl. Homer Simpson, som ju gillar världens sämsta låt, We Built This City med Starship, kunde inte sagt det bättre.
Var finns artister som får mig att känna samma sak som när jag först hörde Nirvana, Metallica, Emmylou Harris, Lucinda Williams, The Pogues, Calexico, Augustus Pablo, The Clash, Waterboys, Otis Redding, James Brown och Sex Pistols?
OK, jag får väl sova på saken och hoppas att någon kan ge mig ett svar i morgon. Kanske gillar jag Cat Power då.

Jah Hollis

Inga kommentarer: