Twingly statistik

tisdag 3 juli 2007

Stackars Bomb-Dilba blev kränkt

Nu sällar sig pokerspelaren och (före detta?) artisten Dilba till de kränktas skara. I kön till ett av US Airways plan från Arlanda till USA talade hon om för en av flygbolagets anställda att hon var ute för att bomba plan.
Som tack för den upplysningen fick Dilba inte följa med på planet till USA.
Till Expressen/KvP säger Dilba att hon "blev utdragen ur kön och behandlad som en terrorist" (observera u-t-d-r-a-g-e-n, inte ombedd att stiga ut ur kön).
Hon ska också ha upplevt det som om flybolagets representant ställde extra många frågor för att Dilba "ser utländsk ut".
Därför tyckte hon tydligen att hon hade frikort att dra till med bombskämtet.
Förklaringen är det gamla slitna uttrycket "Jag kände mig kränkt."
Jag vet inte vilken planet Dilba befunnit sig på sedan den 11 september 2001, men hon har tydligen missat att det finns en viss oro hos, speciellt de amerikanska, flygbolagen när det gäller terrorister.
Oron må vara befogad eller ej, men att skämt om att "bomba plan" inte går hem, det tycker man även Dilba borde ha snappat upp.

Jah Hollis

11 kommentarer:

Ankan sa...

Tjejen med världens lägsta hårfäste. Och det är ju inte som att hon gjort någe fel. Diskriminering eller inte, de som har bombar plan den senaste tiden har ju inte varit svennar direkt. Utan med asien/arabutseende. Har aldrig gillat henne, än mindre nu.

Anonym sa...

Hon är tydligen ändå mer korkad än jag trodde!

Jah Hollis sa...

Ja, det här var ju inte så smart gjort. Men att sedan ställa upp i tidningen och säga att man gjorde det för att man kände sig kränkt.
Kom igen, va!

Anonym sa...

Dilba har inte bara skämt ut sig, hon har försvårat för andra kurder att ta sig till USA.
I långa loppet framstår Sverige som ett land för kränkta människor med dålig humor.

Anonym sa...

jag jobbar med säkerhet på arlanda och tycker att att det är helt fel att skämmta och att det är helt rätt att hon inte fick åka med... när personalen ställer fråger till resenärena ska man ta allt på allvar och inte trammsa som hon gjorde...

Jah Hollis sa...

Nej, hon verkar inte ha fattat vad det innebär att skoja om sådant på en flygplats.

Anonym sa...

Bra jobbat Dilba! Lite ironi och skämt måste ju folk kunna ta. Om jag fattar Dilba rätt, så driver hon bara med den enorma hysteri som finns runt bomber och flygkapningar. Är det nåt man ska vara rädd för så är det att vissa regeringar utnyttjar dennna rädsla och tar den som förevändning för att invadera andra länder med följd att tusentals civila drabbas. Hur kul skulle vi tycka om Sverige blev bombat för att det ryktas att vi har "massförstörelsevapen" eller för att någon misstänker att en svensk var inblandad i ett bombdåd någonstans...
"En öga för ett öga och hela världen blir blind", som Gahndi sa.
/Raelianen

Jah Hollis sa...

Anonyme Raelianen: Så de som har ansvar för säkerheten på planet skulle sagt: "Ha-ha, kul skämt du tjejen. Det har vi inte hört förut. Ta nu din stora väska och skynda på till planet. Bry dig inte om att folk ser lite uppskrämda ut."
...och 9/11 har aldrig inträffat, eller? (På tal om att tusentals civila drabbas...)

Anonym sa...

Jag känner mig kränkt över att det skämtas om massmord på västerlänningar.

Kan inte Dilba skämta lite om "Fredens religion"..

Jah Hollis sa...

GO: Ja, det är som sagt ett väldigt kränkande fram och tillbaka just nu. Men det förvånar mig att du hör av dig. Jag trodde du var död för länge sedan.

Anonym sa...

Att inte samtliga resenärer följde hennes exempel visar hur roligt hennes skämt var. Måste vara extra kränkande för henne att de inte spontant visade solidaritet med hennes handling. Sverige som annars är världsmästare på solidaritet.