Twingly statistik

onsdag 4 juli 2007

Grattis på födelsedagen, vårt kära USA!

I dag är det den 4 juli, och det är detsamma som Amerikas förenta staters, USA:s, födelsedag. Om jag inte räknart helt fel är det i dag, på Independence day som dagen också kallas, 231-årsdagen som med fest och patriotisk yra firas av amerikanerna.
Man kan tycka vad man vill om USA, och det kan vi tack och lov göra här i Sverige. Och ingen av oss kan väl gå genom livet utan att vara påverkade av det landet.
Somliga älskar USA oförbehållsamt, medan andra är betydligt mer tveksamma (och då riskerar att bli kallade USA-hatare här i Sverige).
Men det finns onekligen de som har anledning att hata dagens födelsedagsbarn, det är det nog dessvärre ingen tvekan om.
Glöm bara inte bort en sak: Det finns amerikaner och det finns amerikaner.
Fira dagen med en version av USA:s nationalsång, The star Spangled Banner.

Jah Hollis

PS. Här hittar ni Hendrix version som Yoy Tube visst tvingats ta bort. DS.

1 kommentar:

Anonym sa...

Klockan är halv tre på eftermiddagen här i Frederick, Maryland, USA. Och det har just börjat regna. Inte det bästa vädret att fira Independence Day i, alltså. Den stora attraktionen här, annars, är att ta sig till Baker Park, nere i centrum av stan. Där bjuds det (ja, faktiskt, det är fri entré...) på musik hela eftermiddagen och kvällen. Mest country, dock... Men, om man vill (och kan), så finns det möjligheter att spendera dollar också. Gatukök blommar upp övrallt en sån här dag runt hela parken, och i parken saluförs det allt möjligt, t-shirts, flaggor, kläder, skivor, m.m. Brukar vara ganska trevligt, faktiskt, när vädret är ok. Och sen blir det ju ett ganska ordentligt fyrverkeri sent på kvällen, förstås. Men, vi får väl se hur det blir idag. Om regnet håller i sig, vete fan om vi ens går ut...