Twingly statistik

fredag 6 juli 2007

Schulman har många likheter med en gås

Egentligen borde man inte låtsas om det, men det är svårt att inte låtsas om idiotifieringen inom den svenska mediebranschen.
Aftonbladet marscherar (tillsammans med Punkt se) i spetsen för att minska journalistkårens anseende och trovärdighet genom att anlita halvfigurer som Alex Schulman för att de ska spela pajas i tidningarna.
Nu har det visat sig att detta skämt till krönikör har snott en krönika rakt av genom att kopiera den från Aftonbladets arkiv och publicera den under sitt namn (och sedan säga att det är ett helt OK sätt att "jobba").
Killen vet ju hur han ska få uppmärksamhet (för när han skriver själv, skriver han ju inget vidare vasst, bara dumt och elakt, och det räcker ju inte alltid så långt), men det är lite trist när man gör stöld till sitt journalistiska adelsmärke.
Men Schulman har många likheter med en gås, förutom ansiktsuttrycket. Jag tror all kritik rinner av honom som vatten rinner av en gås. Och hans intelligens verkar vara någonstans på denna fågels nivå.
Och likt gåsen lämnar han mycket skit efter sig där han går fram.

Jah Hollis

2 kommentarer:

Ankan sa...

Har Schulman blivit din Dogge?

Jah Hollis sa...

Ja, något ditåt.
Jag fattar inte den sortens "humor" han sysslar med. Och att bara sno texter av andra för att få egen uppmärksamhet är ju bara lågt.