Twingly statistik

fredag 5 oktober 2007

En utmaning till alla som gillar musik


Hallå alla som gillar musik, som gillar det på det där lite gammalmodiga sättet då man lyssnar på skivor, LP, cd, plattor. Ja kalla det vad ni vill, det verkar som om det är ett begrepp som riskerar att dö ut med nästa (kanske med denna) musiklyssnande generation.
I brist på egna idéer att blogga om, för jag andras, goda idéer vidare i stället.
Här kan du gå in och rannsaka ditt musikaliska samvete. Vilka är dom där skivorna du inte vill leva utan, ja dom där som livet vore bra mycket fattigare utan.
Själv har jag redan börjat fundera och jag är rädd att jag kommer att bli tvungen att sålla friskt, att jag kommer att tvingas överge många älsklingar för att komma ner till de där sju skivorna.
Ta dig en funderare du med.

Jah Hollis

PS. Jag tror skivan med studioversionen av Neil Young-låten här ovan är en som kommer att vara med och fajtas om en plats bland de sju utvalda. DS.

6 kommentarer:

Dennis Alexis Hellström sa...

Disco ska det vara. ;)

http://www.bimboboy.com/blogg

Sånger från nedre botten sa...

Djupt, Bimbo.

Så(Jah), nu har du fått ett ben att tugga på. "Sålla friskt" var ordet sa Bull. Det gör ont i mig när jag tänker på vilka plattor som ligger i högen bredvid de sju.

Anonym sa...

sju plattor? omöjligt. jag har funderat på det här sen igår kväll, och det går bara inte. sjuttiosju vore ok....

Jah Hollis sa...

Nej, det är inte alldeles enkelt, minst sagt. Det lär nog dröja ett tag innan man kan sätta ihop en sådan lista.

Ankan sa...

Jag har fem nu. Som jag e rätt säker på. Sex å sju. Ja de vette fåglarna. Men det ger sig.

Jah Hollis sa...

Jag är inte säker på någon, men har väl funderat ut ett antal som blir aktuella. Men lätt är det inte, även om det finns en radda plattor jag har både på vinyl och cd. Och det tyder väl på att man känner lite extra för dom.