Twingly statistik

lördag 7 april 2007

En enkel påskbrunch från bensinmacken

Jag kom hem sent i dag, påskafton, efter att ha gått igenom en långfredag som skulle fått Jesus att tycka att hans egen nog var rätt lindrig.
OK, jag överlevde men ett tag trodde jag att jag skulle mista förståndet. Jag kan inte förstå att den välsignade tekniken, som skulle ge oss ett så enkelt liv, ständigt i stället ska göra livet svårare.
Nåja, väl hemma var jag grymt hungrig, men på bättre humör efter att ha lyssnat på Modern Times på den kombinerade tåg/bussfärden hem. Solen sken, fast det blåste lite snålt, och jag tänkte att det skulle sitta med en påskbrunch i all enkelhet (och splendid isolation).
Så på väg hem passerade jag stadsmänniskans välsignelse, en dygnet runt-öppen mack med rätt välförsedd livsmedelsavdelning. Där fanns såväl löksill som rödbetssallad.
Hemma kombinerade jag detta med ett perfekt kokt ägg, en bit cajunkryddad lax, en kanna starkjava och färska franska med ost och serranoskinka (plus tomat och squash).
Och så en tidning på det, och livsandarna återvände.

Jah Hollis

3 kommentarer:

Ankan sa...

Starkare ska det va! Forza eller Skånerost. Och det är väl dina hemtrakter, Skåne?! Eller e jag helt ute och cycklar?

Jah Hollis sa...

Du är helt rätt på det. Det är Malmö (1–1 borta mot Elfsborg i går) som gäller. Vad gäller kaffet så blandar jag och ger. Men alltid ur Zoegas sortiment.

Ankan sa...

Zoegas is the bäst!