Twingly statistik

fredag 30 november 2007

Störiga grannar och jobb, jobb, jobb...


Jag är inne i en intensiv jobbvecka nu och det är långa dagar när jag dessutom ska köra bil fram och tillbaka. Men än så länge känns det rätt att byta övernattning mot bilen även om jag inte hinner med så mycket dom korta timmarna jag är hemma mellan arbetspassen.
Det syns ju bland annat på rännilen av blogginlägg, den som en gång kändes som en rätt strid och regelbunden ström.
Inte blir det bättre av att grannarna har diskotek och verkstad i sina lägenheter när jag ska sova ut på morgnarna. I går krämade grannen ovanför mig på musik på full volym före klockan åtta(!) på morgonen.
Jag stönade inför tanken på att behöva stiga upp, klä på mig och vandra upp för trappan för att säga till att det faktiskt bor andra människor i huset.
Men jag löste det med att dra igång min egen musikmaskin och spela Freddie McKays (I´m) a Free Man på elva en liten stund.
Sedan blev det tystare i våningen ovan och jag kunde sova ett tag till.
I dag lät det som om någon försökte borra sig igenom en vägg (jag menar rätt igenom en vägg) i våningen ovanför. Det är inte utan att man undrar vad folk gör i sina lägenheter: jag menar det finns väl en gräns för hur mycket man kan göra i en tvåa innan väggarna börjar rasa ihop?
Och snart är det dags att dra till gruvan igen.
Lee Dorsey beskrev den där känslan rätt fint tycker jag.
Fast mitt jobb är inte på långa vägar så farligt som en gruvarbetares.
Det gäller att försöka behålla sinnet för proportioner när det känns tungt.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

"egnahemsyndromet", alla i trappen heter Ernst och ska göra jobbet själva, alltid, hela tiden, men helst sent, eller tidigt, på helgerna. jag saknar hyresrätten.

Stones Neighbours på hög volym är också en hit.

Anonym sa...

Du vet hur jag har det:
Skulle någom jvel snarka i grannlägenheten före tie skjuter jag huvet av dom med med min hagelbössa.
Jag håller med sfnb - Ernst å Martin å gunnaråhelge får folk att tro att det är jättebra att gå lös på sin dyrköpta lägenhet med motorsåg.
Jag har väntat i tolv år på att värden ska putsa mina fönster...
Hyresgäst Concrete Lindeman

Anonym sa...

Vet du vad-- jag har den singeln!

Ankan sa...

Känsligt det där med grannar. I min förrförra lgh. vände jag mina monsterstora högtalare mot grannens vägg och poppade poppen. Jag tror att de förstod.

Jah Hollis sa...

Musik på hög volym är ett bra sätt att tala om för grannarna att man är hemma.
Visst man ska kanske knacka på och snällt be dom att skruva ner och så vidare, men ibland orkar man inte vara så genomtrevlig.

SoP: Det tyder ju på god smak. Det är en kanonlåt, liksom flera av dom Lee Dorsey gjorde. Laid Back New Orleans Funk skulle jag nog kalla det.

Anonym sa...

Nu tror jag ju inte jag direkt hört nåt mer med Lee Dorsey som jag lagt på minnet-men den låten är som sagt kanon!Det finns ju rätt så många versioner av den-

Jah Hollis sa...

Han gjorde en radda singlar och alla lät ungefär likadant. Förutom Working in the Coal Mine är väl Get Out of my Life Woman mest känd och det är många som gjort covers på den också.