Twingly statistik

tisdag 18 mars 2008

Det är svårt att tro att detta är sant


Jag lyssnade med ett öra på Ekots lördagsintervju med tv-bossen Eva Hamilton den gångna helgen. Men eftersom den intervjuande reportern var som en ettrig terrier som bet sig fast vid Melodifestivalens berättigande eller icke i SVT, tröttnade jag snabbt eftersom det blev en rätt tjatig verbal dragkamp där Eva Hamilton verkade klara sig rätt bra.
Därför missade jag tydligen uppgiften om att SVT nu ska lägga ut sitt utbud live på nätet för att, enligt Eva Hamilton, "alla som har en dator ska förstå att de är skyldiga att betala tv-avgift".
Läs det gärna en gång till.
Själv har jag svårt att tro att att någon skulle kunna säga något så urbota dumt, men jag litar på artikeln jag länkat till ovan. Vi har ju dock en bit kvar till första april.
Jag har själv ingen tv och vill, i alla fall för tillfället, inte ha någon eftersom jag inte har behov av att titta på tv. Därmed har jag inte heller behov att gå in och glo på tv via min dator.
Men Eva Hamilton tycker tydligen att man ska få ta betalt av någon för en tjänst den betalande inte vill ha eller använda sig av.
Det liknar ju rena bedrägeriet.
Det är ju att tvinga av folk pengar för något de inte vill ha.
Det måste vara årets hittills mest idiotiska uttalande, alla kategorier.
Och det måste väl finna någon lag mot detta.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag tror att det kommer att bli så att vi alla via skattsedeln kommer att få betala någon typ av medieavgift. Då slipper man hålla på med att kräva in TV-avgifter med allt vad de innebär av kontroller och annat. Det finns ju många olika sätt att ta del av TV och radions utbud.
Men Eva Hamiltons uttalande var verkligen ett bryskt och okänsligt sätt att uttrycka sig på.
/Ingrid

wadne sa...

hmmmm

Jah Hollis sa...

Ingrid: Du låter bra mycket vettigare än Eva Hamilton. Varför har inte du blivit tv-chef? :-)
Och ja, jag tror vi kommer att få betala mediekonsumtionen, eller vad man ska kalla det, via skattsedeln.

W: Ska jag ta det som ett instämmande?

//SoP sa...

Haha-så det var inte bara jag som noterade reporterns "ettrighet" jag ville slå honom, Hårt- och tyckte Hon var ett under av tålmodighet som fått denna ärthjärna på halsen-så jag missade tydligen hennes uttalande om tvavgift för datorägare- *jösses*

Jah Hollis sa...

Nej, det är tydligen många som lade märke till tjatandet i lördagsintervjun. Någon hade skrivit en hel krönika om det i Expressen tror jag det var. Jo:
www.expressen.se/kronikorer/mariesoderqvist/
1.1090760/kunde-lika-garna-varit-parodi

//SoP sa...

*haha* tack för det- har läst det nu! Hm, där ser man, jag trodde nästan han hade sitt första uppdrag i radio o tänkte dra på ordentligt! *haha* ha en fin Påsk- !