Twingly statistik

tisdag 25 mars 2008

Gangsters sätter dagordningen i Sverige

Jag läste att en journalist från TV4 hotats till livet när han skulle filma platsen i Göteborg där två män beskjutits på öppen gata i stadsdelen Bergsjön, en av dem så illa att han senare dog.
Journalisten ska ha omringats av runt 15 personer som hotat honom och tvingat honom att lämna ifrån sig den film han tagit.
Det verkar som om den här gangstermentaliteten tar över allt mer och med här i Sverige. Det känns mycket obehagligt, och än obehagligare när folk försöker att genom hot och våld stoppa den fria rapporteringen om vad som händer.
Är det gangsters som ska sätta dagordningen i det här landet numera?
Vad säger våra välbetalda politiker och högt uppsatta chefer inom polisen?
Sedan kan det knappast vara så svårt att räkna ut vilka det är som hämtar hem poäng på den här utvecklingen.
Och det är väl heller inget som vi vill vara med om.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

13 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är verkligen en skrämmande utveckling. Just att rapporteringen hämmas och att folk inte vågar vittna och inte vågar ingripa när någon råkar illa ut eller när de ser någon utföra ett brott. Att man inte vågar lägga sig i.

Jo, vi har 2 st 24/3 på Gotland! Nej, skäms på mig, jag har rättat.

/Ingrid

Mats Dagerlind sa...

"vem som hämtar poäng" säger du, och syftar förmodligen på sverigedemokrater och folk som insett att det mångkulturella experimentet i Sverige de senaste decennierna fullständigt har havererat.

Men du kanske tycker vi ska ha det så här i våra förorter, att det är ett rimlig inskränkning i demokratin. Eller du kanske vill hävda att det främst är etniska svenskar sedan generationer tillbaka som agerar så här mot journalisterna i Bergsjön?

Illwill sa...

Mats, självklart är det svenskar som gör på detta viset i Bergsjön! Det är svenskar som våldtar i grupp och rånar/misshandlar våra barn etc. Hade det inte varit så, ja då hade ju vår media berättat sanningen för oss, eller hur?

Det vore ju fullständigt mot vad objektivitet handlar om annars, och vore inte bara ett svek mot det svenska folket men även mot deras ed som journalister. Och så kan det ju inte vara.

Till bloggägaren kan jag bara säga att våra politiker har skapat denna situation och det är också de som sätter prioriteringar för vår polis så du behöver inte oroa dig över att de ska göra något.

Att SD etc "hämtar poäng" av detta är nog knappast något nån tycker är bra, minst SD. Jag gissar att SD inte vill ha ett sådant Sverige som vi har idag och att de helst inte hade behövts. Men nu är det som det är pga de politiker vi haft sedan mitten av 70-talet och våra alternativ börjar bli få. Antingen försöker vi fixa till landet eller så fortsätter vi. Du verkar vilja ha kakan och äta den, men du kan inte ha ett stabilt, säkert land och samtidigt ha mångkultur...det funkar inte så.

Regeln för hur människors samhällen fungerar är rätt enkel i grunden, du kan välja högst 2 ur en lista på 3:

1. Stabilt samhälle. Fungerande rättsmakt, infrastruktur etc som inte faller första dagen någon köper en machete.

2. Öppet samhälle. Demokrati, mänskliga rättigheter etc. Det finns stabila samhällen som t.ex Nordkorea som totalt undviker denna punkt.

3. Mångkultur. Många olika grupper av människor med skilda syner på livet inom samma areal. Den nya västeuropeiska synen verkar handla endast om denna punkt.

Sverige hade en gång både 1 och 2 (men har nu bara punkt 3).

USA har enligt vissa alla 3 men om du undersöker det hela så märker du att de har väldigt utvattnade varianter av alla 3. De har inte speciellt stabilt samhälle då allt hänger på hur mycket de handlar, landet ligger alltid bara ett steg från depression. De har inte heller speciellt öppet samhälle då många av de rättigheter vi tar för givet inte finns där inofficiellt (officiellt är det en annan sak men det är verkligheten som spelar roll, inte ideologin...det kan vilken kommunist som helst berätta för dig). De har inte heller en äkta mångkultur då deras grupper är extremt segregerade. Visserligen har de många olika grupper men de är skilda från varandra på många olika sätt. Olika stater, städer, stadsdelar och t.o.m olika gator inom bostadsområden (det är rätt intressant att se hur en gata i ett område kan vara svart, en annan asiatisk och en tredje vit...utan undantag).

Så bestäm dig för vad du vill ha. För mig är valet enkelt, jag vill ha tillbaka 1&2.

Anonym sa...

Det finns många mångkulturella förorter i hela Sverige, och endast i denna hör vi om attacker riktade mot journalister. Jag tycker knappast att man ska börja tala om att det skulle finnas något "havererat mångkulturellt experiment". Självklart finns det problem i flera sådana områden men de här incidenterna kan knappast ses som representativt för mångkulturen.

Fröken Sverige sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fröken Sverige sa...

Nu får media skörda det de själva sått i tiotals år.

Om de trodde att de kriminella invandrargängen skulle "spara och skydda dem", för att de mörkat om sanningen så länge....så är media mer korkade än vad man trott!

Nu är det media, och endast media - som kan ändra detta.

De kan försöka börja sköta sitt jobb och rapportera objeltivt, utan att mörka...så ska de se att de får majoritetens stöd.

/FS

Jah Hollis sa...

Jag har funderat länge på vad man svara på sådant här (och jag menar då inte Ingrids kommentar). Det är svårt att svara folk som är väldigt fast i sina tankegångar och folk som medvetet, som MD och Illwill, missförstår det man skrivit. Och FS:s ramsor har vi hört lite för ofta nu.
Det känns meningslöst att ens försöka svara er, för ni skulle ändå inte (vilja) fatta.

Fröken Sverige sa...

"Och FS:s ramsor har vi hört lite för ofta nu."

Vart har du hört dem? Jag har aldrig skrivit här innan.

Springer du och läser på min blogg?

;-)

/FS

Jah Hollis sa...

FS: Du är knappast ensam om att hålla fast vid att "media mörkar sanningen". Du delar denna konspirationsteori med ett antal människor som är flitiga bloggare och insändarskribenter.
Och jag kan bara hänvisa dig och övriga hit:
www.po.se/Article.jsp?article=1011

Sedan ska man väl vara glad att vi lever i ett samhälle där man får ifrågasätta detta. Och vem som än försöker ta ifrån oss denna frihet, oavsett ursprung, hudfärg, tro, ögonfärg, skonummer, frisyr, eller vad du vill, är fel ute.
Det var det jag ville säga med mitt ursprungliga inlägg. Så jag tror inte på din, och andras, konspirationsteori om "mörkandet".

Fröken Sverige sa...

Jah: Då har du nog inte hört talas om Lilla Saltsjöbadsavtalet? Det är medias "mörkning" och dessutom på hög nivå och knappast någon konspiration.

Ta du och Googla på det.

Men börja med att lyssna på journalisterna själva:

http://www.youtube.com/watch?v=Gg1CY5iad1I

Ungefär 2 min i videon så erkänner journalisterna själva, att de varit på ett möte där de har bestämt att fortsätta mörka för verkligheten i media.

Googla, lär och lyssna. Sen kan vi ta denna diskussion igen.

Mvh

/FS

Jah Hollis sa...

Det finns runt 18 000 journalister i Sverige.
Tror du dom allihop träffats och skrivit under något slags avtal om hur man ska skriva och rapportera om invandrare och invandring?
Kom igen nu. Snacka om konspirationsteori!

Fröken Sverige sa...

Och du menar att de 18.000 är de ledande journalisterna?

Jag vet mer än en journalist som blivit kickad för att han inte följt de gängse normerna på en stor tidning. Och detsamma har hänt vänner som jobbat på småblaskor med.

Du får nog försöka sluta förtränga verkligheten.

I min blogg har jag presenterat MÅNGA fall,då svensk ledande media har mörkat.

Typ, svensk media: "Rånarna är svenskar från Göteborg och Malmö"

Sen samma händelse i dansk: "Rånarna är ex-jugoslaver, varav en har svenskt medborgarskap"

Eller: "Svenskar tillfångatagna i Etiopen och säger att de behandlas illa"

Då andra länders media berättar: Somailier bosatta i Sverige strider med islamisterna i Somalia. Två är svenska medborgare, en har PUT en är asylsökande."

Gång på gång så undviker media verkligheten.

Hur många av dessa gangstrar som idag sätter dagsordningen i Sverige, tror DU är etniska svenskar? Inte många det kan jag lova. Och det kan du lära dig om på www.svenskmaffia.se, www.bra.se och genom att prata med poliser.

Men dem gör svensk media till "svenskar"....så låter vi igen bli att angripa problemen från rätt håll.

Och allt öppnas för spekulationer och en massa oskyldiga invandrare får lida, när folk inser verkligheten.

Vakna!Och inse att budkavlen har gått till världens brottslingar: "I Sverige kan du göra vad du vill, samtidigt som du blir försörjd."

Det finns till och med trådar på sportforum i mellanöstern, om hur man får stanna i Sverige, vilka bidrag man har rätt till och hur man kan radera fingeravtryck.

Och detta vill du vara med och stötta?

/FS

Jah Hollis sa...

FS: Dina kommentarer blir längre och längre och kommer också längre och längre bort från ämnet.
Så det är nog inte lönt att harva vidare nu.
Dock kan du kolla här vad Tomas Gür, som är med i klippet från debatten i Axess-tv och som "bevisar" att det omskrivna Saltsjöbadsavtalet skulle finnas, har att säga om det "avtalet":
kurtlundgren.webblogg.se/
1203158603_tito_beltran_kan_vara.html
"Svensk maffia" har jag för övrigt för länge sedan rekommenderat de som läser min blogg:
jahhollis.blogspot.com/2007/12/
n-kan-danska-rockere-skapa-rubriker.html
Med konspirationsteorier och förutfattade meningar om vad jag tänker, tycker och "stöttar" kommer vi ingenstans.