Twingly statistik

lördag 8 mars 2008

Lite lustigheter från Öresundsområdet

Malmö hamnade i fokus i veckan för bil-
spräng-
ning och bankrån och annat skit som vi gott kunde klara oss utan.
Dock är det inte enbart elände här nere i det område vi numera, sedan vi fick Öresundsbron klar, kallar Öresundsregionen eller Öresundsområdet.
Ibland hittar man ett och annat guldkorn i nyhetsrapporteringen:

• TT rapporterade till exempel att många danskar har blivit så feta att de inte längre får plats i en normalambulans om de måste ta en sådan till sjukan. Mannen på bilden här ovan är kanske inte i farozonen än, men det faktum att han är en rätt populär underhållare under namnet Master Fatman säger kanske ett och annat om naturen hos det danskar kallar hygge.

• TT:s redaktion här i Malmö rapporterar att "Neil Yong" ska komma och spela på Roskildefestivalen i Danmark i sommar. Detta efter att Neil Young nyligen sålt ut två konserter i den danska huvudstaden (han var suverän, försäkrar jag som var där!). Så ni som köper biljetter till Roskilde för att få se och höra Neil Young, försäkra er först om att det inte är den kinesiska tribute-artisten Neil Yong ni kommer att möta på scen.

• En koloniträdgårdsägare i Ringsted på Själland har hittat en 50 år gammal pansarvärnsraket instucken i häcken. Ja, häcken till koloniträdgården alltså. Han hade ingen aning om hur den hamnat där.
Fan tro’t!

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Öresundspendlaren sa...

Oh well, trots allt ändå bra med andra sundet. 20 000 om dan verkar ju vara villiga att åka över varje dag.

Jah Hollis sa...

Det är väl alltid bra med utbyte mellan grannländerna. Men man kan väl inte förneka att bron har inneburit en smärre revolution för den södra delen av Öresundsregionen.
Fast en tura Helsingborg-Helsingör skulle man väl kunna tänka sig även nu.