Twingly statistik

söndag 23 mars 2008

Alltid något gott som religionen gett oss


Som de som brukar läsa min blogg kanske vet, har jag inte så mycket till övers för den organiserade religionen. Mitt motto är ju att var och en får bli salig på sin tro, men försök inte pracka den på mig.
Att leva efter det mottot tycker jag visar på respekt för andra.
Och religionen är ju alltid bra i teorin, på så vis att den ska visa oss hur vi ska leva och vara kärleksfulla mot varandra.
Tyvärr fungerar det ofta i praktiken precis tvärtom.
Folk krigar och skadar varandra i religionens namn och det finns starka krafter inom religionen som vill begränsa vår frihet att uttrycka oss på en mängd områden. Och som vanligt finns det naturligtvis en motrörelse som säger att så är det inte alls och så vidare, att all religion är av godo och när det går snett är det inte religionen i sig det är fel på.
Det är väl ungefär samma argumentering som man använder när man talar sig varm för kommunismen, eller kanske superkapitalismen, som samhällssystem.
Nåja, det finns ett och annat gott vi fått från religionen ochså. Till exempel påskdagen som jag behövt för att vila ut efter gårkvällens besök hos nyss hemkomne sjöanställde BT.
Han ville ju gärna bjuda på en whisky och ett par pilsner och jag ska erkänna att han inte behövde truga.
Så i dag är jag enbart tacksam för att vi bevarat religiösa traditioner som att fira påsk. För det hade inte varit roligt att åka och jobba i dag, det kan jag försäkra.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Frukostflingan sa...

Så sant som det är sagt, inget ont som inte har något gott med sig! Hoppas du får en fin avslutning på påskhelgen. ;-)

Ankan sa...

Bra smak för dryck har han din gode vän.

Ankan sa...

Ja just det, HTF, så jävla roliga!

Jah Hollis sa...

FF: Jag jobbade annandagen, men jobbet flöt på bra, så det var väl en hyfsad avslutning på påskhelgen. Och i dag kommer lönen.

A: Talisker, nästan farligt god i smaken. Och den här kvällen var det nästan "för mycket av det goda".
HTF hittade jag av en ren slump. Men jag gillar den där kombinationen av det gulliga och det splatter-blodiga. Lite som Itchy & Scratchy på Simpsons.