Twingly statistik

lördag 22 mars 2008

Smaken är förvisso som baken, men hallå...


Efter en rent ut sagt skitjobbig arbetsdag, en långfredag till råge på allt, tar jag mig hem i yrande snö på Österlen (det lättar tack och lov vid gränsen till Människobyn, Malmö).
I bilen lyssnar jag på Vaken, P1:s nattprogram och fortsätter, av hänsyn till mina grannar att lyssna på denna märkliga blandning av dösnack och musik alltför länge (dessutom i kombination med alkoholintag - typiskt blandmissbruk).
Frampå småtimmarna har dom något dom kallar Utmaningen (tror jag). Folk får önska sig låtar som dom i Vakenredaktionen ska gräva fram ur Sveriges radios arkiv.
Första låten är Eric Burdons (med The Animals eller New Animals eller vad hans band då hette) Monterey, önskad av någon snubbe i Malmö.
När dom hittar den får dom det att låta som om dom hittat liv på Mars.
För mig är det, inne i min skalle, en högst levande låt.
Men jag förstår, att det är det ju inte för dom som presenterar musik i P1 Vaken.
Sedan får man höra andra "gamla godingar" med Talking Heads, Tom Waits, AC/DC (vars sångare, inte Bon Scott då, låter som en skitnödig schimpans inspelad och uppspelad på fel hastighet) och Pandora (!) som någon tycker har gjort 90-talets bästa låt.
Mest mailkommentarer, positiva sådana, får i alla fall redaktionen in till Monterey.
Jag misstänker att det är rätt många ur min generation som tillbringar nätterna framför radion, kanske med lite dopningmedel av olika slag, och tycker att det är toppen när man får höra något från "den tid då musiken hade något att säga".
Själv får jag lust att skaffa ett avlägset beläget hus där jag kan spela vad jag vill, när som helst på dygnet, hur högt som helst, så att jag slipper att lyssna på radio.
Och ja, jag skulle kunna tänka mig att dra på Monterey om jag känner för det.
För Eric Burdon var, och är, en gammal hjälte.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Men Jah, visst slipper du lyssna på radio nu med om du så vill? Fast det är klart att man ska få gnälla av sig på dåliga program.

Jah Hollis sa...

Jag förklarade mig väl inte nog tydligt. Jag skulle vilja kräma på lite musik när jag kommer hem efter jobbet, men för att inte väcka grannarna (jag kommer hem efter midnatt) sätter jag mig av praktiska skäl i köket och där är det en radio som är den enda musikkällan (ibland lyssnar jag faktiskt på skivor i en bärbar cd-spelare i stället).
Sedan är det ju alltid kul att gnälla och vara lite negativ. :-)

//SoP sa...

*skrattar* här går Vaken på p3/p4 ? Ändå är ju önskenätterna Ganska hyfsade- vilket jag sagt här förut.Jag lyssnar ibland när jag häckar här framför datorn.

Jah Hollis sa...

Jodå, Vaken är väl ofta rätt oförargligt och lättlyssnat, och med en och annan riktigt bra låt instoppad.
Fast helst väljer jag själv vad jag vill lyssna på, och då är radion egentligen inte något alternativ.
Men tro det eller ej, jag har faktiskt blivit uppringd och intervjuad i Vaken en gång efter att ha önskat en låt.