Twingly statistik

lördag 1 mars 2008

Kanske inte så lätt att vara 13 år och tjej

Jag borde väl inte ge mig in i den här debatten, men jag gör det mot bättre vetande. En reporter på Aftonbladet målar i en artikel upp ett drogfritt diskotek för 13-åriga skolungar på Lidingö som något slags Sodom och Gomorra.
Reaktionerna lät givetvis inte vänta på sig utan det rasade in upprörda blogginlägg från en massa människor som tydligen aldrig varit 13 år och betett sig som som om man varit det heller.
De 13-åriga tjejerna som går på diskoteket vill, enligt artikeln, inget annat än att slita av sig kläderna, bjuda ut sig och hångla med så många killar som möjligt. Så blir de fotograferade och bilderna från detta syndens näste läggs ut till allmän beskådan på internet.
Någon som har kollat in bilderna på nätet?
Jag vet inte om de är censurerade på något vis, men det hela ser ganska oskyldigt ut.
Och ungarna ser ut att ha ganska kul på sin fest.
Det är som någon slags maskerad där man försöker se lite tuffare och säkrare ut än man är, som man ofta gör när man är 13 år.
Man har blivit tonåring och man är fortfarande barn, men står (kanske mest tjejer) med en fot på tröskeln till vuxenlivet.
Här får också en fältassistent uttala sig om den här trenden med flickor som lättar på klädseln på dansgolvet. Och så kommer det då:

"Tyvärr leder det till att killarna tar på tjejerna också.

Attityderna påverkas, det är okej att säga hora till en tjej med lite kläder på sig."

Det är alltså tjejernas fel om killarna, omogna 13-åriga killar, inte kan hålla händerna och tungan i styr. Har vi hört det förut?
Visst man ska inte bortse från att det finns en sexualisering i samhället som också greppar efter nyblivna tonåringar. Men ge inte de 13-åriga tjejerna skulden för det, och kom med något bättre än att ropa "moralupplösning" i högan sky.
För det hjälper i alla fall inte någon.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: