Twingly statistik

fredag 28 mars 2008

Är det så att striden om ägget är löst nu?

Kanske, men bara kanske, verkar det som om man tagit sitt förnuft tillfånga när det gäller maten till de äldre på kommunens äldreboenden i Burlöv nu.
Som den lokala pressen tidigare berättat, och som undertecknad bloggat vidare om, tog man bort ett stekbord i ett kök och därmed fick man på äldreboendena hålla tillgodo med kokta ägg till sin pyttipanna.
Nu verkar det som om i alla fall några av kommunens politiker insett det skämmiga och skamliga i att behandla sina gamla medborgare på det viset. En nämnd har föreslagit att man ska sätta tillbaka stekbordet igen.
Problemet är att det så att säga inte är deras (stek)bord, utan att det är andra som har frågan om kokta eller stekta ägg i sin hand.
Lägg för övrigt märke till hur TT formulerat sin rubrik om den här saken nu. Känns som om man lånat idén från mitt första inlägg i saken från januari i år.
Å andra sidan känns det väl också som en rätt given formulering.
Nej nu ska jag på lite informell whiskyprovning.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Informell whiskyprovning, låter sympatiskt! Berätta gärna vad ni kom fram till.

Angående behandlandet av gamla på äldreboenden så blir man mörkrädd. Jag har dock själv erfarenhet av hemsjukvård av ett fantastiskt slag för min gamla mors del, i Helsingborg. Då blir man tacksam!

Jah Hollis sa...

Min gamla mor bor fortfarande, vid snart 90 års ålder, kvar hemma i sin lägenhet. Och i den lilla staden där hon är bosatt tycks hemtjänsten fungera mycket bra.
Resultatet (?) av whiskyprovningen finns på nästa inlägg.