Twingly statistik

lördag 22 mars 2008

En jättehöna har varit på Stortorget

Jag tog min in till Malmö centrum i dag i svinkylan för att införskaffa några påsköl. Jag är inte den som brukar kasta mig över säsongsvarianterna, men eftersom jag är lite svag för Oppigårds öl tänkte jag köpa några av deras Easter Ale, som ju lovordats i tester.
Till min stora förvåning fanns inte detta öl i fullsortimentsbutiken i Hansacompagniet, ja det fanns överhuvudtaget inte en påsköl kvar i butiken.
Jag brukar inte tillhöra den skara som gnäller på Systembolaget, men nu känns det som om något blivit fel. Några ynka påsköl ska man väl kunna erbjuda sina kunder en påskafton.
Nu återstår att se om man kan ta sig ut till Limhamn (efter påsk) och hinna knipa en av de 28 Easter Ale som lär ska finnas kvar på hyllorna i Skåne.
Efter det misslyckade uppdraget på Systembolaget tog jag, vädret till trots, en promenad ner mot Centralen för att i alla fall få uppleva lite folkliv.
På Stortorget hade av allt att döma en jättehöna passerat och passat på att, lagom till påsk, lägga några jätteägg.
Detta fenomen har naturligtvis en naturlig förklaring, och själv tycker jag det är roligt att det finns folk som kan hitta på saker för att pigga upp Malmö lite.
Att äggen är uppskattade förstod jag snabbt av att frusna turister, och andra som promenerade förbi i yrsnön och den bitande blåsten, stannade upp en stund och kände lite på äggen (barn fick ju plats att ge sig in bland dem), beundrade dem och fotade ägg och vänner poserande vid äggen.
Så fortsatt glad påsk!

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Bengavoice sa...

Ett par flaskor Oppigårds Easter Ale finns även i mitt skafferi. När den beredskapsvita påskveckan är över är du välkommen på ett smakprov.

När jag lunkade förbi Stortorget trodde jag att Karl X Gustavs pålle värpt hästägg. De dyker vanligtvis upp senare på säsongen och ligger utspridda överallt på åkrar och betesmarker...

Jah Hollis sa...

Aha! Du var ute i tid för att få tag i de åtråvärda flaskorna. Jag är gärna med på en avsmakning när även min (dock inte helt vita) påskhelg är över.

Sånger från nedre botten sa...

Fick du tag på några?

Jah Hollis sa...

Äh, inte f-n hade de några Easter Ale kvar i Limhamn. Det som stod när man sökte på Systemets webbsida stämde alltså inte.

Sånger från nedre botten sa...

Stackare! Nå, du får gråta en skvätt i din favoritöl så kanske det känns bättre. Vilken är det förresten?

Jah Hollis sa...

Det varierar med humöret.
Vissa kvällar är Guinnesskvällar, somliga känns en Breznak med stadig skumkrona bäst.
Murphy´s Red och Adnams Bitter (finns numera på fat på stamstället) är rätt gångbara också.