Twingly statistik

onsdag 29 augusti 2007

Att Keith Richards orkar att bry sig

Normalt säger väl en stor majoritet av artister och skådisar att de inte bryr sig om tidningarnas och andra recensioner av det de åstadkommer på scen. Men frågan är om det inte är en sanning med modifikation.
Till och med en i alla hänseenden luttrad man som Keith Richards i Rolling Stones erkänner nu att han kollar recensionerna. Han har gått ut officiellt och gett Expressen och Aftonbladet på moppo för att de skrivit ner Stones konserter på Ullevi nu i sommar.
Aftonbladet verkar man stolta över att Keith Richards över huvud taget kommenterat deras recension, men antyder i nästa andetag att det kanske inte är Keith Richards själv som tycker till utan att det är Stones svenska bokningsbolag som gjort en kupp.
Visst, det är svårt att faktiskt tro att Keith Richards alls skulle bry sig om vad två svenska tidningar skrivit om en enda konsert på deras världsturné.
Men vem som än hittat på detta är i alla fall en sak klar: Det är vanskilgt att lita på vad som står i vissa tidningars recensioner, speciellt kvällstidningarnas som ska skrivas snabbt som bara den, helst innan konserten är över.
Och de här betygen i form av getingar och plustecken verkar ju ofta vara lika mycket ett betyg på recensenternas dagsform som på artisternas.

Jah Hollis

Inga kommentarer: