Twingly statistik

fredag 31 augusti 2007

Musiken i livsmedelsbutiken: 8

Det var dags att proviantera lite igen och den här gången var det i ett varuhus med bra volym på musiken i internanläggningen. Och vad bjöds det då på medan man gick där mellan diskarna?
Jo, det första jag lade märke till var George Harrisons gamla My Sweet Lord, men den har jag redan behandlat i min serie om Musiken i livsmedelsbutiken.
Ändå är det lite speciellt varje gång man hör denna (stulna) sång om andligt sökande samtidigt som man vandrar runt i Mammons tempel.
Nej, huvudnumret den här gången fick i stället bli I don’t Want a Lover med skotska Texas med sångerskan med det fantasieggande namnet Sharleen Spiteri.
Den är från bandets första platta, Southside, som kom för snart 20 år sedan.
Jag tyckte då den var fantastiskt bra, väldigt oskotsk, och när jag nu lyssnar igenom den, tycker jag den försvarar sin plats i samlingen. Men någon mer Texas-skiva blev det inte för min del.
Men Texas gick det bra för. Southside sålde bra, men det dröjde några skivor till innan de stora framgångarna kom. Det jag har hört från den tiden, ja bandet håller på än, låter inte alls lika spännande som debuten.
Ett av banden jag har haft glädjen att spela med genom åren hade för övrigt Everyday Now från Southside på repertoaren.
Och Sharleen Spiteri fyller 40 år i november.

Jah Hollis

2 kommentarer:

Ankan sa...

Ah, musik i butik. Det var länge sen.

Jah Hollis sa...

Det var faktiskt ett tag sedan jag hörde något jag riktigt känner igen.