Twingly statistik

torsdag 16 augusti 2007

Trist att bli injagad från uteserveringarna

I går var det quiz igen och den här gången valde vi att sitta i den kvalmiga värmen inomhus. Men något bättre resultat för den skull kunde vi inte notera. Vi var inte med bland de tre bästa ens en gång.
Men efter quizet flyttade vi ut till uteserveringen för att kunna njuta lite av den sommar det trots allt är (just nu, 18.05, är det mörkt som på natten ute när ett åskväder med vidhängande störtregn drar förbi).
Men se där får man inte sitta till de stänger, utan strax före midnatt måste man flytta in igen för att grannarna i kvarteret ska få sin ostörda nattsömn. Däremot gick det sedan fortfarande bra att sitta på såväl Cuba Cafés som grannen Debasers (som vi valde i natt) uteserveringar ett bra tag till.
Men en bra stund före stängningsdags kom vakterna och föste in folk som suttit och stått ute även där, för se nu skulle folkets som bor kring Folkets park få sova. Lite märkligt kan de ju tyckas, att de förväntas ha senare sängvanor än de som bor vid Malmborgen.
Antalet uterserveringar i Malmö har ju växt snabbt sedan denna behagliga verksamhet tog ordentlig fart en bit in på 1990-talet.
Lite trist då är det ju att vissa uteserveringar måste begränsa tiden folk får sitta där. Det är inte så kul att behöva bryta upp och flytta inomhus bara sådär rätt som det är mitt i en trevlig samvaro.
Nu ska man tydligen, i samband med att Malmöfestivalen börjar i morgon kväll, fredag, kora årets uteservering i Malmö. Det känns som om alla inte medverkar på samma villkor för att kunna få den utmärkelsen.

Jah Hollis

Inga kommentarer: