Twingly statistik

tisdag 28 augusti 2007

Ett bakslag för alkoholromantikerna...?

Enligt vår kära Sveriges Televisions nyheter kan det blir problem om vi börjar sälja starköl, vin och sprit i våra livsmedelsbutiker. Våld och alkoholskador skulle raka iväg i höjden säger forskare som på Folkhälsoinstitutets uppdrag undersökt saken.
Denna nyhet, som uppenbarligen inga andra än SVT nappat på än, måste ju vara ett rejält bakslag för lobbyn av alkoholromantiker som vill släppa alkoholförsäljningen fri.
Alkoholromantikerna är dom som tror att det kommer att säljas prima slottsviner i varenda jourbutik i landet om Systembolaget slår igen och livsmedelsbranschen tar över deras uppgifter.
Själv handlar jag då och då både starköl, vin och sprit på Systembolaget, och jag är ganska nöjd med hur det fungerar. Jag har inte några som helst illusioner om att jag, om livsmedelsbutikerna börjar sälja alkoholhaltiga drycker, kan smyga in på Skånepågarnas lågprislivs och handla det jag brukar handla på Systemet.
Men det är möjligt att något av matvaruhusen i grannskapet skulle kunna få ihop ett acceptabelt sortiment.
Men jag tror ändå att den som vill ha något lite extra får se till att pallra sig i väg till någon specialbutik även i ett sådant läge.
Och är priset, för att sälja sprit i livsmedelsbutikerna, det som man kommer fram till i den här rapporten, ja då tror jag det är bättre att vi behåller vårat Systembolag.

Jah Hollis

4 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

I Love Systembolaget! Kunnig personal och ett utbud som du inte kan hitta nån annanstans i världen. Slå det, om ni kan!

Jah Hollis sa...

Jag tror det är deras monopolställning som retar alkoholromantikerna. De skiter väl i om hela Sverige super ner sig, om de får möjlighet att köpa sitt slottsvin någon annanstans än på Bolaget. Märkligt nog, eftersom allt det du hyllar med de butikerna stämmer.

Anonym sa...

Sånger..
Kunde inte sagt det bättre själv.
Dessutom börjar en av bolagets personal hälsa på mig på gatan.
Nu är han iofs gay och kanske kär i mig. Men vi har haft bra diskussioner om lättsupna balkongviner. Inget snobberi där inte..
Och vad säger det om mina dryckesvanor..?
Concrete Kid

Jah Hollis sa...

När personalen på Bolaget börjar hälsa på en eller man hälsar på dom, då ska man börja tänka efter, sägs det.
Men vadå!?
Jag har alltid hälsat på, och stannat och snackat lite med, killen som har jourbutiken jag anlitar. (Och är han gay döljer han det väldigt väl med fru och barn och så vidare).
Det är väl kul att folk minns en och gör sig besväret att morsa.