Twingly statistik

torsdag 30 augusti 2007

Det har gått grus i quizlagsmaskineriet

Onsdag och quizafton den gångna kvällen. Men trots att vi faktiskt mönstrade ett på pappret starkt lag, lyckades vi bara komma på en inte så väldigt hedrande delad tredjeplats.
Visst, många skulle väl tycka att det är trevligt att bli uppräknad bland de lag som är bland kvällens bästa, men det var rätt länge sedan vi fick vara med och känna hur det är att vinna nu.
Och vad det beror på är svårt att säga, frånsett det enkla faktum att det alltid är minst ett eller ett par lag som vet mer än vad vi vet. Det har kommit någon form av grus i maskineriet och det räcker inte att man kan briljera med att man faktiskt tar hem ett par av de svårare frågorna.
Man måste till exempel, hur trist det än kan låta, klara att svara på var årets sista deltävling i Formel I ska gå. Och det gjorde inte vi.
Ett personligt nederlag var det dessutom att min fina argumentation till mitt förslag på svar på frågan när (decennium och bonus för exakt rätt år) de första ölburkarna med inbyggd ring, för att öppna dem utan en speciell öppnare, dök upp.
Hade mina lagkamrater litat på mitt resonemang där, hade vi i alla fall kommit på delad förstaplats och fått gå upp i tie break.

Jah Hollis

PS. Någon som utan att fuska kan svara på de två frågorna ovan som vi missade? DS.

2 kommentarer:

Bengavoice sa...

Ja, vad ska man ha sådana bångstyriga lagkamrater till? I stället för att vara grädden på moset är de gruset i maskineriet.
Det borde väl inte vara så svårt att veta vilken av de briljanta argumentationerna som är den rätta?

Jah Hollis sa...

Jag inkluderar mig själv i gruset. För inte så länge sedan hade jag haft lite koll på till exempel Formel I bara utifall att, men jag har inte bemödat mig ens om det.
Men när någon förklarar att de inte ens fattat frågan, men ändå argumeterar mot det svarsförslag man kommer med, då kan man lika gärna kasta tärning.