Twingly statistik

torsdag 2 augusti 2007

Fredspris till den som löser tvättstugekriget

Det pågår förvisso många krig och konflikter i vår värld, men här hemma i Sverige tycks det pågå ett ständigt krig i det tysta. Jag talar om de eviga tvättstugekonflikterna som ständigt blossar upp i större eller mindre omfattning.
Jag hade själv tänkt utnyttja en ledig tid som fanns nu till att tvätta lite saker jag hade med mig från min övernattningslägenhet. Men när jag kom in i tvättstugan backade jag, eftersom där såg ut som en mindre svinstia.
Eftersom det inte var någon uppsatt på tiden före mig, är det svårt att veta vem som svinat ner, men man blir lika förbannad vem det än är. Att det ska vara så förbannat svårt att hålla rent efter sig i gemensamma utrymmen i ett hus.
Att detta är grund till lokala krig och konflikter förvånar mig inte det minsta. Vem vill städa upp efter andra som medvetet låtit bli?
Vem har lösningen på dessa konflikter?
Den människan skulle vara värd ett fredspris.

Jah Hollis

4 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Jag vill ha datalås till tvättstugan så att det går att se vem som haft tvättiden innan. Tekniken ska tydligen finnas.

Ankan sa...

Egen tvättmaskin. Där har du lösningen.

Min kära mor har någe databaserat bokningssystem där hon bor. Man kanske inte kan se själv vem som hade tiden innan, men jag misstänker att värden kan.

Jah Hollis sa...

Ah, vad skulle jag göra utan er båda?
Egen tvättmaskin är en dröm för den som har så snålt om utrymme som jag. Men datalås, yes det ska genast framföras till styrelsen. Om ni sedan får något fredspris är väl en annan sak. Någon form av pris borde ni ha som läser mina gnälliga inlägg.

Anonym sa...

Tvättstuga är något av det Mest grannSämjeObefrämjande som finns! Det finns Mord som begått pga skitiga tvättstugor- Senast jag bodde där det var Gemensam tvättsuga mådde jag illa när jag skulle dit o till slut blev det min tålige Sambo som skötte det tills vi flyttade! Det vara bara Obeskrivligt! Instämmer med hurrarop i datalåsning!