Twingly statistik

måndag 6 augusti 2007

Jag har drabbats av semesterstress

Måndag den 6 augusti 2007 börjar del II av min semester. Och den ska vara i fyra veckor, kanske fem om jag vill och kan ta ut en del av min innestående kompledighet.
Det kanske verkar förmätet, ett lyxproblem, men nu börjar jag ångra att jag gick med på upplägget att dela upp årets semester i två delar (fast det är tveksamt om jag kunnat göra på något annat vis).
Fyra veckor känns helt plötsligt så lite och jag har ta mig tusan drabbats av någon slags semesterstress. Det finns saker jag bara måste göra under semestern om den ska kännas rätt använd: som att åka och hälsa på min gamla morsa som jag träffar allt mera sällan (och som nu säger att det inte gör något om jag inte kommer, men som jag vet blir besviken om jag inte kommer).
Jag måste göra en eller ett par utflykter med mitt gudbarn innan hon ska börja skolan igen och kanske ta med henne in på Malmöfestivalen någon dag. Det är ett rent nöje, men det kräver en viss framförhållning (som inte är min bästa gren).
Så har jag en lägenhet som jag förmodligen skulle kunna ägna hela semestern åt att försöka få ordning i (det kan vara någon slags projektion för att hela privatlivet känns "ostädat" på något vis).
Och så vill jag resa bort lite och dessutom försöka ta mig tid att leta fram en bil jag kan slå till och köpa eftersom jag ska börja bilpendla till och från jobbet senast i oktober.
Kanske skulle jag dra till ett ställe som alltid lockat mig tillbaka sedan jag var där ett par gånger för många år sedan: Aran Islands på Irlands västkust, ett ställe där det råder frid och fröjd och stillhet (om än inget strålande sommarväder någon längre sammanhängade stund) och där man skulle kunna rensa tankarna på dagarna och gå på The American Bar på kvällarna.
Det finns för övrigt sex pubar på den av de tre öarna som är störst och som ska ha en fast befolkning på cirka 900 personer. Hmmmmm...
Jag känner mig, tråkigt nog, lite stressad av den här situationen.
Det bästa är väl att sova på saken och att ta i tu med planeringen i morgon.

Jah Hollis

8 kommentarer:

Ankan sa...

Men det e ju så idag, man måste ha semester efter semestern. Mor din måste du träffa, annars ångrar du dig senare. Samma lika med ditt gudbarn. Irland måste du också göra, för du måste ju göra något riktigt "semestrigt" under ledigheten. Bil kollar du på blocket samtidigt som du slappar och dricker en extra öl just för att du har semester. Rajt?

Jah Hollis sa...

Du får det att låta så enkelt. Men det låter också vettigt på något vis.
Rajt!

Sånger från nedre botten sa...

Nu ska ju inte jag komma här och röra till det när allt blev så enkelt, men jag tror att efter den här "sommaren" behöver man solens värme för att stå ut under skitmånaderna. Så mitt råd är: Åk till nåt varmt ställe, men håll dig i skuggan och lapa bärs i stället för att hålla till på nån strand.

Jah Hollis sa...

Det verkar förvisso bli rätt varmt och soligt här hemma ett tag nu. Men jag får väl fundera på ditt förslag.

Ankan sa...

Sånger/Jah: Man kan lapa bärs PÅ stranden I skuggan...

Sånger från nedre botten sa...

Bara om det finns en bar på stranden. Man väl ändå civiliserad! Stränder är dessutom klart överreklamerade, det så... sandigt, dessutom är det störande med en massa vackra halvnakna kvinnor runt omkring en, mycket störande, det går inte att koncentrera sig på nånting.

Jah Hollis sa...

En strand med baren på bekvämt avstånd, en parasoll så man inte bränner sig i solen och så något att ligga på så man inte blir sandig. Och så en bra bok att läsa så man inte bli störd av en massa damer. Kan det vara en lösning?

Ankan sa...

Halvnakna kvinnor får gärna störa mig i mitt öldrickande och bokläsande. Fast min bättre hälft är nog inte av samma åsikt...