Twingly statistik

tisdag 28 augusti 2007

Expressen: Bruce Springsteens PR-blad

I dag kan man via Expressen, en radda andra tidningar och bland annat Itunes ladda hem Bruce Springsteens nya singel Radio Nowhere gratis. Samtidigt recenserar man singeln i Expressen och ger den fyra getingar av fem möjliga.
Eftersom Expressen har nerladdningen av singeln som ett argument för att locka läsare hade det väl varit märkligt om man sågat plattan. Det här är alltså något mystiskt samarbete mellan Springsteens skivbolag och en svensk tidning som fungerar som Springsteens PR-blad.
Det är sannerligen en tunn hinna mellan våra kvällstidningar och den hotade musikindustrin i dag.
Samtidigt kan man inte ungdå att förvånas över hur Expressen beskriver Radio Nowhere i sin lilla PR-artikel: Nu är han tillbaka där det en gång började. Med gitarrbaserade 80-talsrocklåtar...
Tänk, jag trodde att Bruce Springsteen gjorde sina första skivor på 1970-talet, till exempel genombrottsskivan Born to Run. Då framstår det som en total gåta att han skulle börjat med gitarrbaserade 80-talslåtar...

Jah Hollis

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är en slarvig text och recension Expressen levererar. Musiken är förresten modernare än 80-tal, åtminstone slutet av 90-talet, med Conan O'Brian produktion.

Jah Hollis sa...

Brendan O´Brien ska det väl vara, inte tv-gubben? :-)