Twingly statistik

måndag 13 augusti 2007

Värmeslag på Aftonbladets webbredaktion?

Aftonbladets webbredaktion upphör inte att förvåna med sin märkliga journalistik och underliga vinkling av de mest triviala saker. Nu slår man fast att "Den tropiska hettan är här".
Då undrar man var "här" är någonstans, för utanför mitt eget fönster i Malmö är det just nu (snart klockan 11 på förmiddagen) cirka 20 grader och behagligt klar luft.
Knappast någon tropisk värme!
Ah, det är naturligtvis i universums centrum, Stockholm, där hettan "dallrade in" under söndagen (OBS den kan vara "farlig" också).
Det vill säga den fuktiga, rätt varma, luft som under första delen av helgen låg över Sydsverige och som nu dragit vidare norrut.
Sedan förklarar man att "tropisk" värme definieras som att det aldrig går under 20 grader nattetid. I en tabell intill kan man se att denna definition inte uppfyllts på någon av de orter som är med, även om det var nära.
Men nära skjuter man bara en hare på Aftonbladet.
Tabellen visar ju att den tropiska hettan inte är här.
Precis tvärtemot vad Aftonbladet påstår.

Jah Hollis

5 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Ha, om du tycker att AB har drabbats av värmeslag, kolla in ettan på lokalkonkurrenten; där basuneras ut att hela Sverige dryper av fukt (tjusigt illustrerat av en karta över mellansverige).

Jah Hollis sa...

Verklighetsuppfattningen på dessa tidningars redaktioner blir allt mer preverterad. Dom skapar sina egna världar med sina egna sanningar.
Värre än Second Life.

ataxia sa...

Äh, se humorn i det hela. AB har stått i frontspetsen för rörelsem "svenskar-som-är-missnöjda-med-vädret" hela sommaren, och när det faktiskt blir varmt heter det så-överlever-du-värmen. Tycker det är strålande komiskt, oavsett om det hela var avsiktligt eller ej.

Jah Hollis sa...

Jag tror inte det är tänkt att vara humor på något vis. Och jag tycker inte det är speciellt kul även om det är tänkt att vara humoristiskt.
Sedan känns faktiskt deras Stockholmsfixering bara tramsig.
Sverige är större än Stockholm.

Ninni sa...

:D bloggade om ditt blogginlägg som jag googlade fram... :D

http://grodprinsessan.blogspot.com/2011/07/nara-skjuter-man-bara-en-hare.html