Twingly statistik

söndag 25 mars 2007

Drogromantiker vs Alkoholromantiker

Det verkar ha blossat (ingen ordvits!) upp en liten drogdebatt efter att den gamla nyheten att Mona Sahlin en gång rökt hasch bubblat upp igen. Utan att ta ställning för eller emot något kan jag inte låta bli att fundera över språkbruket (hupp, ingen vits där heller, jag lovar) i debatten.
Talas det om hasch, som ju är olagligt, kallas den som skulle våga sig att säga något positivt om denna drog för drogromantiker.
Den som pratar varmt för till exempel vin, som ju är lagligt om man har åldern inne (och inte är tvärpackad när man handlar det i Sverige) blir man väl aldrig kallad alkoholromantiker, eller?
Och så fort någon drar ett bloss hasch är det missbruk. Ska man klassa intag av alkoholhaltiga drycker som missbruk måste någon supa ner sig och riskera att förlora jobbet eller vara nära att dö.
Den som har något positivt att säga om cannabis är, så att säga, dömd på förhand verkar det som.

Jah Hollis

1 kommentar:

pimme sa...

jag har endel posetivt att säga om det under tiden alkohol dödar meniskor och gör dom agresiva så dom kan slå ner en annan meniska det kan också göra en illa mående och spy färdig så fungerar inte hasch på det settet av hasch blir man lungn avslapnad extremt lätt road allt samkar och låter betre och du tenker inte på saker som e dåliga. och under tiden som som alkohol har flera tusen pär år så lenge det har funist så har inte vaärken hasch eller marijana haft ett enda dokumenterat fall där non har dött det e allt jag har att säga hoppas att non läster detta och håller med mig. hade bra MVH pimme