Twingly statistik

torsdag 4 januari 2007

Insinuerar Espresso House något?

Jag tog en tur in till stan för att köpa, skriva och posta ett födelsedagskort till mitt brorsbarn. Så när kortet var inhandlat, gick jag in på ett av Espresso Houses fik för att sitta och skriva i lugn och ro.
Jag beställde en macchiato (stor som kostar 22 spänn) och när jag skulle betala sade killen bakom disken: ”Det blir 22 kronor om du inte ska ha något att äta till.”
Nu är jag faktiskt en vuxen människa som kan säga ifrån om jag ska ha något att äta till kaffet.
Jag hade beställt kaffe och inget annat, men killens ord fick, i mina öron, det hela att framstå som om jag var en snåljåp som bara tog kaffe.
Jag hoppas verkligen inte det var barkillens egen idé att komma med sitt märkliga uttalande. Jag antar att det är vad man som anställd ska säga till kunderna som inte köper mer än kaffe på Espresso House. Ungefär som Pressbyråns kassapersonal (det får man inte särskriva!) alltid frågar om man inte ska ha ”något annat”. Som om man inte själv vet vad man vill.
Jag fick lite avsmak för Espresso House fastän kaffet var väldigt gott.

Jah Hollis

2 kommentarer:

Anonym sa...

Miss i rekryteringen. Det är inte lätt att få tag i uppfostrade ungdomar nuförtiden. Jag har vid två tillfällen i december stött på kassapersonal som sitter och hostar och snorar och gnäller över hur sjuka och febriga dom är. Är det kul? Ska det vara så?
/Sverker Hermansson

Jah Hollis sa...

Jag tror att du, Sverker, får ta tag i detta om det inte blir skärpning. Då åker Espresso House i soptunnan hoppas jag.