Twingly statistik

måndag 1 januari 2007

Låt Malmö bli årets stad 2007


Nyårsfirandet gick tydligen rätt lugnt till i vår del av världen. Kanske delvis för att det började störtregna när väl raketuppskjutningen och skumpapimplandet var avklarat.
Tänk ändå vad skönt att få läsa om en helg där folk inte pucklat på varandra eller burit sig taskigt åt mot sina medmänniskor i någon större omfattning.
Tänk om vi skulle ta och fortsätta på det spåret.
I stället för att man ska behöva ursäkta sig för Malmö skulle man kanske kunna bli riktigt stolt över stan
Jag ska bli lite pisshumanistisk här igen: Tänk om vi kunde se längre än det här segregationstraumat och allt det ständiga snacket om Malmö som en förlorarstad.
Visst finns det sociala orättvisor, men varför inte försöka hitta ett sätt att dra tillsammans åt samma håll så att alla får del av det goda som faktiskt händer.
Tänk om vi började se på varandra med nya ögon, som att vi ju faktiskt är Malmöbor allihop och har en stad att ta hand om.
Börja visa varandra mer respekt, i ordets bästa bemärkelse, sluta skräpa ner, förstöra och förfula och vara så onödigt dumma mot varandra. Få folk som kommer hit att tänka: wow, vilken stad, vilka människor, här skulle jag vilja bo!
Ska vi inte ta och visa resten av Sverige att vi faktiskt kan fixa det!?
På köpet kommer Redhawks att bita sig kvar i eliten och efter en Malmöfestival som går till historien som den bästa och vänligaste kommer MFF att ta allsvenskt guld.
Och vi kommer att kunna uppleva massor av bra musik och annan kultur och gå ut på stan och umgås och käka och dricka och festa utan att känna oss osäkra och otrygga och titta misstänksamt på varandra.
Och om ett år, nyårsdagen 2008, kommer vi alla att tycka att vi gjort något fantastiskt. Tillsammans!
God fortsättning!

Jah Hollis


Inga kommentarer: