Twingly statistik

onsdag 10 januari 2007

Musiken i livsmedelsbutiken: 2

I dag blev det ännu en intressant musikalisk upplevelse i livsmedelsbutiken, de här låtarna som spelas medan man handlar kan vara epifanier; en hel värld av tankar, minnen och teorier öppnas helt plötsligt.
Denna gång hade jag i alla fall inga problem att identifiera låten. Det var Fame med Irene Cara, låten som man nog kan säga kickstartade 80-talet (decenniet som aldrig passerade kvalitetskontrollen).
OK kanske började Dallas tidigare, men Fame satte hela standarden. Man skulle satsa på sig själv, man skulle bli berömd och man skulle på så vis leva för alltid.
Hur gick det då för Irene Cara, som gav 80-talet ett ansikte och en röst? Tja hon är en av dem som avhandlas i boken The Sixteenth Minute som berättar vad som kan hända efter att man haft sina 15 minutes of Fame som Andy Warhol förutspådde.
Men man kan ännu höra henne sjunga sin allra största hit när man går och handlar på Konsum. Och jag tror nog hon har en trogen publik kvar.
Det kan nog bli värre för alla som i dag satsar på ”Fame för Fames egen skull”.
Passa för övrigt på att se den osympatiske Claes af Geijerstam (som väl själv aldrig kommit så värst långt om han ställt upp i Idol) när han medverkade i en av alla tiders svenska underhållningskalkoner.

Jah Hollis

Inga kommentarer: