Twingly statistik

måndag 22 januari 2007

Jag var med om ett av Eons strömavbrott

Den gångna helgen var jag med gudbarnet och såg filmen Bortspolad, en riktigt rolig animerad film där Dreamworks och Aaardman fått till det ordentligt. Både barnen och alla vi vuxna hade väldigt roligt, fast kanske inte alltid åt samma saker.
Efteråt åkte vi hem till gudbarnets föräldrar där middagen stod klar att sättas in i ugnen. Då gick strömmen som Eon ska leverera och det blev kolsvart i huset.
Någon varm mat fick vi aldrig och inte heller någon förklaring från Eon till vad som hänt. Och strömmen kom inte tillbaka till det helt utkylda huset förrän efter över 15 timmar.
Det märkliga var, att det inte blåste direkt häpnadsväckande mycket ute när det hände. Avbrottet drabbade heller inte de husägare i samma by som har en annan elleverantör än Eon.
Så den absurda situationen uppstod, att halva byn hade el och andra halvan var helt mörklagd.
Det verkar med andra ord som om det här med att förse folk med livsnödvändig el är en darrigt fungerande verksamhet. Är det inte dags nu, efter alla stormar och avbrott vi haft, att börja fundera på ett fungerande, pålitligt system för elleveranser?

Jah Hollis

Inga kommentarer: