Twingly statistik

lördag 27 januari 2007

Varför har Malmö inget riktigt hockeylag?

I början av året spådde jag, i ett anfall av sällsynt optimism, att Malmö Redhawks skulle klara sig kvar i elitserien i hockey i år. Detta trots en medioker start på säsongen.
Nu ser det ut som om jag skulle få fel.
I dag fick Redhawks ordentligt med spö på hemmaplan av Frölunda: 3–8 efter en katastrofal inledningsperiod. Nu är laget fast förankrat på sista plats i serien (ja det har man varit länge) med tio poäng upp till näst sista lag (som dessutom spelat färre matcher).
Det verkar som om man redan, vilket nu förstås är mycket realistiskt tänkt, är inställda på att spela kval för att försöka hålla sig kvar i eliten.
Men där kan man få det tveksamma nöjet att möta Södertälje, Rögle (som älskar att spöa storebror Redhawks) och kanske Leksand. Själv hade jag hoppats att även IK Oskarshamn hade varit med här, men även de har varit en besvikelse den här säsongen
Det blir inte lätt för Percys pågar att reda ut detta. Inte ska han väl fylla sin nya arena i Hyllie med allsvensk hockey?
Men trots ett par framgångsrika år har hockeyn aldrig blivit en stor sport i Malmö. Mif, som dom hette, har aldrig blivit folkets lag och hockeyn är ingen folksport i Malmö. Varför?

Jah Hollis

Inga kommentarer: