Twingly statistik

fredag 19 januari 2007

Osmakligt skämt på Sydsvenskans ledarsida

Humor är väl inte det första man associerar Sydsvenskans ledarsida med. Men då och då har man en liten ruta där man krystar fram något man tycker är kul.
I dag (19/1 -07) har man valt att skoja till det lite om den Landskronaskola som stängts av skyddsombudet bland annat för att ett antal elever dagligen bränt av fyrverkerier inomhus bland andra elever och skolpersonal.
Det lilla inpasset slutar med något om att ”skriftligt ordningsbetyg nog skulle smälla högt”. Ni hajar va? Fyrverkerier – smälla högt. Hö-hö!
Undrar om den flicka som fick splitterskador i ögonen av en av dessa inomhusprojektiler tycker det är kul. Eller om den lokalvårdare som chockad (och möjligen med hörselskador) fick föras till sjukhus efter en raketattack på sin arbetsplats fnissar med lite.
Man kan förvisso skämta om det mesta, men i det här sammanhanget känns det lite osmakligt, speciellt med tanke på var ”skämtet” kommer ifrån.
I ledarredaktionens korridorer i tornet vid Segevång är det nog ingen risk att få en exploderande raket på sig. Och där ser man väl för övrigt mest lokalvårdare (=städare) som något man kan anlita för ”hushållsnära tjänster” och få skatteavdrag för det.

Jah Hollis

Inga kommentarer: