Twingly statistik

onsdag 24 januari 2007

Nu kommer årets första löneutbetalning

Om mindre än ett dygn får jag min första löneutbetalning för året. Då visar det sig vad den nya regeringens löften om guld och gröna skogar är värda, i alla fall för oss som faktiskt har ett arbete.
Såg som hastigast på några tv-nyheter tidigare i kväll att det nog skulle gå med vinst för oss som redan har en hygglig inkomst. För dem som är arbetslösa och ska leva på a-kassa verkar det inte lika kul: de kommer helt enkelt att få mindre pengar att leva på.
Men det bekymrar inte vår uppenbart känslolöse arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin som intervjuades om detta faktum.
Han har för övrigt ett intressant cv som återfinns på regeringens webbsajt. Han har bland annat jobbat som ”Senoirkonsult med ledningsgruppsansvar (marknadschef), Kreab” (sic!). Senoirkonsult?
Nej denne politiske brolier verkar inte ha provat på att jobba inom till exempel sjukvården eller någon tung industri. Kanske tycker man annars att en arbetsmarknadsminister skulle ha nytta av praktisk erfarenhet av olika former av arbete.
Att det skulle bidra till att man skulle kunna göra ett bättre jobb. Jag tycker att den empatibefriade Littorin verkar vara ett klassiskt fall av fel man på fel plats.

Jah Hollis

Inga kommentarer: