Twingly statistik

lördag 3 mars 2007

Bokbål i Köpenhamn med vidrig stank

Striderna i kölvattnet efter stängningen av Ungdomshuset i Köpenhamn fortsätter. Nu med fler och fler obehagliga inslag, och då talar jag inte bara om polisens metoder.
I princip håller jag med dem som protesterar mot den våldsamma stängningen av huset i Köpenhamn, men jag blir allt mer och mer tveksam till deras egna metoder.
De får mig att tro att det, bland alla som protesterar på helt rättmätig grund, ingår en grupp våldsromantiker som bara är ute efter bråk för bråks skull.
Folk som gillar att slåss med poliser och sedan gnäller över hur illa behandlade de blivit.
Men det som nu fått mig att undra vad detta verkligen handlar om, är vandaliseringen på Christianshavns Gymnasium. Där hade några idioter i upprorets namn gett sig på böcker i skolans bibliotek.
Böckerna ska bland annat ha använts som bränsle till bål på gatorna. Tydligen har dessa hjärndöda dårar inte en aning om vad man associerar bokbål med.
Rena nazimetoderna.
Vems sympati tror de att de ska vinna?

Jah Hollis

4 kommentarer:

Ankan sa...

"De får mig att tro att det, bland alla som protesterar på helt rättmätig grund, ingår en grupp våldsromantiker som bara är ute efter bråk för bråks skull."

Visst är det så. Idioter som inte är där för "sakens" skull, utan enkom för att kravalla. Sådant har det blivit mer och mer utav sedan Göteborgskravallerna. Tyvärr.

Thomas O. sa...

Det stinker onekligen förbaskat illa om dessa kravaller. Vad tror de sig vinna? Resultatet kan bli en förkrympt demokrati, med ännu mera övervakning och kränkningar av den personliga integriteten. Det var väl inte riktigt meningen?

Lillebror sa...

Inför gentrifiering av Hammarbyhamnen [http://sv.wikipedia.org/wiki/Lugnets_industriomr%C3%A5de] sändes en dokumentär i SVT. I filmen undrade en av områdets inbyggare varför inte de kunde få behålla området precis som de i Danmark fått Christiania.

Det var naturligtvis naivt av honom. Ibland är det faktiskt nödvändigt att ta kamp för sin sak. Medlen kan bli en smula spretiga och ostrukturerade men det som räknas är att målet nås. Eller som amerikanen uttrycker det "What is yours is what you can hold on to".

Jah Hollis sa...

Tror man att Köpenhamns stad gav bort Christiania, tror man fel.
www.christiania.org/
Just nu håller man dessutom för fulla muggar på att utplåna det.
Men märk att Christianiterna tar avstånd från de metoder som somliga använt i upploppen nu (och de gillar nog inte att somliga våldsromantiker haft Christiania som gömställe).