Twingly statistik

lördag 31 mars 2007

Londons tunnelbana har klarat bomberna

Bomberna i Londons tunnelbana for snart tva ar sedan har inte lyckats knacka folks tillit till detta satt att ta sig fram, aven om det hela naturligtvis var ett forfarligt dad.
Visserligen ar sakerhetpadraget vid alla stationer fortfarande kraftigt, men folk verkar ha vant sig och resandet flyter pa. Och inte bara det, folk aker tunnelbana i London mer an man nagonsin forr gjort.
I Metros Londonedition kunde man har om dagen lasa om att man ar pa vag att satta ett rekord som nastan ar ofattbart. Under det rakenskapsar som snart ar slut kommer med storsta sakerhet over en miljard, smaka pa det - en miljard - resor ha gjorts med Londons tunnelbana.
Jag vet inte hur manga resande man har i exempelvis New York, men visst later det fantastisk med en miljard resande pa ett ar.

Jah Hollis

2 kommentarer:

Ankan sa...

Fantastiskt?! Det låter fruktansvärt. Massor av människor att stå och trängas med. Nä usch och fy! Men visst, det är en imponerande siffra.

Jah Hollis sa...

Visst är det.
Men jag vet också att Londons tunnelbana normalt inte är något för den med cellskräck. Eller den som helt enkelt inte vill trängas med andra människor.
Vissa tåg är så packade att sardiner i en sardinburk har det jämförelsevis luftigt runt sig.
Man kommer närmare sina medmänniskor än man kanske tänkt sig.
Men det är samtidigt ett snabbt sätt att ta sig fram genom stan. Ibland får man ta det onda med det goda, eller hur var det han sade Lars von Trier?