Twingly statistik

onsdag 14 mars 2007

Varför denna småsnålhet, Skånetrafiken?

Jag fick ett brev från Skånetrafiken häromdagen. Det var ett svar på min begäran att få en taxikostnad på 610 spänn betald.
Detta var vad jag lade ut för mig och en arbetskamrat (plus en tredje okänd person som skulle samma sträcka) sedan tåget stoppats med hänvisning till stormen Per och vi inte kunde komma till jobbet en söndag.
Vi kom knappt halvvägs och sedan var enda alternativet för att fortsätta (enligt Skånetrafiken som heller inte satte in någon buss) taxi, och det var några mil kvar.
Nu fick jag i alla fall besked om att jag får 500 spänn av Skånetrafiken som plåster på såren.
Då undrar man om hela deras budget spruckit om jag fått även de resterande 110 kronorna. Varför hålla just vid 500 kronor, varför inte 489?
Snacka om att smålänningar ska vara snåla. Det här tar ändå på något vis priset.
Jag har varit kund hos Skånetrafiken i flera år och lagt ut tusentals och åter tusentals kronor på resor med deras (alltför ofta) skabbiga tåg och bussar.
Nu är det verkligen läge att satsa på en bil, en stor sak som skitar ner miljön till max!

Jah Hollis

4 kommentarer:

Frukostflingan sa...

Det var ju skönt att höra att även skåningar har bekymmer med kollektivtrafiken, själv är jag rätt luttrad av all vinterväntan på inställda och försenade pendeltåg...

Fast det var väl ingen vidare tröst i ditt elände...

Jah Hollis sa...

Jodå, det är alltid en tröst att höra ifrån någon som känner igen problemen. Jag bara undrar vad dom ska göra med dom där 110 kronorna dom inte vill betala tillbaka.
Ska det vara företagsfest?

Frukostflingan sa...

kanske får någon annan mer pengar än dig, eller så finns det väl något undantag de åberopar...

Jah Hollis sa...

När det var snöoväder för en tid sedan gick de ut direkt och sade att de inte tänker ersätta några resenärer för inställda eller försenade resor.
När det gällde stormsöndagen var det nog ganska få som ställde några krav, just för att det var en söndag. Därför verkar det extra snålt.