Twingly statistik

fredag 16 mars 2007

Är du slut nu, Darin?

Jag såg att arrangörerna av Darins konsert på Olympen i Lund valt att flytta den från stora idrottshallen Olympen till betydligt mindre (fast trevligare) konsertlokalen Mejeriet.
Det tyder ju på, konserten är den 24 mars, att intresset har svalnat betydligt och att biljettförsäljningen kanske inte är så strålande.
Jag är ju inte den som vill vara skadeglad ;-D, men det känns som om detta är ett tecken på hur det är i den här Idol-branschen.
Som Idol-vinnare tycks man få, som New York Dolls uttryckte det: Too much, too soon.
När sedan ett par år gått, och det fyllts på med nya Idol-vinnare, ja då kanske det blir svårare att hänga med i konkurrensen. Det känns som om inget kommer att åldras så snabbt i nöjesvärden som de som kommer fram med hjälp av Idol.
Ena veckan hyllas man som världens åttonde underverk. Nästa har publiken, alla småflickorna, tröttnat och hittat något nytt.
Det är då det visar sig om man verkligen har några kvaliteter som ”artist” (ja, jag vägrar nästan att använda det ordet i samband med Idol), eller om man kan gå tillbaka till sitt gamla jobb och försöka minnas sina 15 minuter i rampljuset utan att bli bitter.

Jah Hollis

4 kommentarer:

Ankan sa...

Jag fick inspiration till ett inlägg fån ditt inlägg.

Anonym sa...

Ja, nu är ju Darin ingen Idolvinnare. Om jag inte minns fel slutade han som tvåa. Hur jag vet detta kan tyckas märkligt, eftersom jag aldrig sett programmet. Har väl lagt in något på förstasidan... För att ta din poäng ännu längre – vet någon över huvudtaget vem som slutade etta?

/F (Ja, vi jobbar ihop)

Jah Hollis sa...

Anonymous: Nej han vann inte, Darin. Jag tror det var han Daniel. Skit samma, kan man säga och det täcker in hela ämnet.

Jah Hollis sa...

Vid närmare eftertanke: inga som vunnit, eller fått uppmärksamhet i en Idol-tävling tycks ha något efternamn.
Däremot får dom Idol- påhängt före förnamnet.