Twingly statistik

tisdag 27 mars 2007

Skåningar vs Stockholmare

Oj, oj oj, nu har det tagit hus i helvete sedan en arbetsgivare i Lund vägrat anställa en kille han tyckte var för stockholmsk. Snabbt hakade folk på denna nyhet att, en säger en enda (uppenbarligen fördomsfull) skåning, betett sig på detta idiotiska vis.
Så åkte proppen ur och i bloggvärlden vällde fördomarna fram. Alla söder om linjen Blekinge–Småland–Halland blev Slemma skåningar, Snapphanepack och Lantisar i största allmänhet.
Skärpning, för tusan! Jag hoppas verkligen inte det ska behöva bli långvargit detta. Enklast är väl att skicka ett mejl till killen som startade det hela (
Linus Magnusson på Semcon i Lund) och sen gå vidare som förr.
En bra sak måste väl i alla fall vara DO:s uttalande i ärendet: Stockholmare är ingen etnisk minoritet.

Jah Hollis

5 kommentarer:

Robert sa...

Och inga av dessa "fördommar" är uttalade med glimten i ögat heller. Shit shit.

Jah Hollis sa...

Det kan ibland vara svårt att avgöra. ”Glimten” ligger sällan i betraktarens öga utan i dens som anser sig ha den. Fördomar stavas det för övrigt. ;-)

Frukostflingan sa...

Alla borde vara stolta över sin dialekt och sitt urspung oavsett var man bor i detta långa land, men man måste också respektera alla andra! Tack för länktipset med affischer!

zizou sa...

Ja men vi stockholmare har ju en j*vligt jobbig stil - innan vi acklimatiserat oss till softare sammanhang med lugnare signaler. (50/50 skämt/allvar)

Anonym sa...

Sen var det ju inte en Skåning som inte ville anställa honom utan det var en annan stockholmare