Twingly statistik

onsdag 14 mars 2007

Tänk om Sverige varit som Zimbabwe

Gör ett tankeexperiment. Tänk er att de förhållanden, som nu råder i den uppenbarligen sinnesförvirrade Robert Mugabes Zimbabwe, hade rått i Sverige inför valet i höstas.
Valrörelsen har dragit igång när helt plötsligt Göran Persson bestämmer sig för att begränsa Allianspartiernas möjlighet att föra ut sitt (sina) budskap kraftigt.
Polisen får order om att slå ner alla protester mot begränsningarna i yttrandefriheten med allt våld som krävs.
Ingen får offentligt föra fram åsikter och kritik om att Göran Persson och hans parti kört Sverige i botten och att landet står på gränsen till en total katastrof om man inte snabbt ändrar riktning i politiken.
Fredrik Reinfeldt ger sig ändå ut och talar för folk just för att föra ut detta budskap. Då blir han så svårt misshandlad av polisen att man inte vet om han kommer att överleva.
Leijonborg, Maud och kd-Göran blir förfärade, men inför hot om att de ska få samma behandling väljer de att hålla tyst.
Alla personjämförelser åsido, tänk er in i situationen: skulle ni vilja att omvärlden på något vis ingrep i det som Göran P då aggressivt skulle kalla inre angelägenheter som ingen annan kan begripa?
Vad tror ni alla de som nu drabbas av detta i Zimbabwe vill? Att Mugabe ska få regera på livstid? Det börjar bli Saddam-varning här, men Zimbabwe är ju gudbevars en demokrati, eller?

Jah Hollis

Inga kommentarer: