Twingly statistik

söndag 4 mars 2007

Samma hycklare på Aftonbladet

”Britney försökte hänga sig”, sa Bill. ”Hänga sig var ordet”, sa Bull.
Vad finner våra kvällstidningar för nöje i att ständigt rota i psykiskt ostabila kändisars problem? Är det någon pervers drift hos de här människorna att hänga ut folk som har det trassligt i livet?
Eller till och med fabulera ihop saker om de inte har något bättre att komma med?
Det värsta hyckleriet är väl ändå att man som ”källor” använder de mest ökända skvallertidningarna denna värld kan uppbringa.
Tidninger som News of the World, som de till och med själva kallar skandaltidningar.
Men visst: grisar som får rota runt lite här och var hittar alltid någon ätbart. Och var det kommer ifrån är inte så noga.
Tänk om de svenska tidningsläsarna en enda dag kunde bojkotta alla skvallertidningarna. Bara för att visa att vi kan vara utan dem.

Jah Hollis

5 kommentarer:

love sa...

De skriver väll vad folk vill läsa om. Men i många fall mår ju kändisarna bara sämre av att bli uthängda. Om Media lät dem vara lite kanske de hade mått bättre, som i Britneys fall tex. Men för övrigt håller jag med dej, man kan leva utan skvallertidningar :)

Jah Hollis sa...

Är det detta folk egentligen är intresserade av att läsa om är det sorgligt. Men det är ju märkligt att det går att skriva vilket obekräftat skvaller som helst om en amerikansk kändis.
Hade man skrivit likadant om någon svensk motsvarighet hade man förmodligen fått en stämning på halsen.

Ankan sa...

Johanna Sällström. Jvlar vad det lindades in där. Men, som du säger, med utländska kändisar är det fritt fram. Jag vet inte om exemplet är det bästa. Men du fattar vad jag menar. Hoppas jag?!

Jah Hollis sa...

Jodå, jag fattar. Man har olika regler i olika lägen. Risken för bakslag är väl inte så stor om man hoppar på Britney Spears, hon har väl fullt upp ändå, kan man anta.

Frukostflingan sa...

det sorgliga är väl att folk läser och tror att allt är sant...

eller så vill man bara fly vardagen och drömma om något som känns lockande...