Twingly statistik

onsdag 14 mars 2007

Måste man tävla om precis allting?

Det tävlas och delas ut priser i alla tänkbara och otänkbara aktiviteter nuförtiden. Bara för några dagar sedan satt halva Sveriges befolkning framför tv:n och kollade på en tävling i musikaliska klichéer, en tävling som verkade vara uppgjord på förhand.
Tidigare har vi haft Oscars, Guldbaggar, Guldmasker, Rockbjörnar, Grammys och Grammisar och gud vet vad.
Det verkar som om man bara måste tävla i allt, även om det egentligen är omöjligt att tävla i musik, film och teater, för att ta några exempel. Ännu omöjligare är det väl egentligen att tävla i journalistik.
Men där har vi i Sverige sedan länge Stora journalistpriset, och sedan har (de lite finare) grävande journalisterna sin Guldspade.
Nu talas det om att en speciell Guldspade-kategori ska inrätttas för bloggare eftersom bloggen Magnus tankar först avslöjade uppgifter som gjorde att korttidsminister Maria Borelius fick hoppa av.
Mannen bakom bloggen har för övrigt redan förklarat att han är emot tanken.
Jag hade trott, i min naivitet, att bloggvärlden var befriad från allt officiellt tävlande (vi har ju redan mängder med listor på detta område). Men ack vad jag bedrog mig.
Nu har jag fattat att det redan tävlas i bloggande. Och värre kommer det att bli, har jag förstått.
Aftonbladet ska dra igång en tävling om bästa modebloggen, sponsrad av Nokia.
Visst jag gillar att kolla när folk tävlar i idrott och jag gillar att tävla i quiz, men kan det inte få finnas en enda fredad zon?
Måste hela livet vara en enda söndersponsrad tävling?
Jag kräks snart.

Jah Hollis

Inga kommentarer: